Ankastreden çekilecek kablo

Merhaba, bugün ankastreden modeme çekmek için kablo alacağım. Ugreen 50mt Cat6 Ethernet kablosu buldum. Bu kablonun uçlarına rj11 çaksak kullanılabilir mi? Yoksa bu sadece ethernet için mi çalışıyor?

kullanılır ben öyle kullanıyorum

Hayır kullanamazsınız. Hazır çift taraflı telefon kablosu varsa ortadan ikiye bölerek bir tarafını ek yapmak suretiyle cat6 kablo ile birleştirerek kullanınız. RJ11 ler Cat6 kablo için hem kablo türü olarak hem de kablo kalınlığı olarak hiç uygun değildir. Bunu yaptığınız taktirde RJ11 pinleri zamanla temassızlık yaparak sorun çıkaracaktır.

Hangi kabloyu önerirsiniz

1 Beğeni

Peki Ncpline vey alfais marka kablo alınır mı?

Merhaba
Annemlerin evine yaklaşık 7 sene önce
Reçber marka
CAT6 SF/UTP 23AWG Dış ortam ürünü kullandım
-20 derece ve +60 derece çalışma sıcaklığı mevcut

İletken direnci 60ohm

Olan kabloyu kullandım modeme çektiğim günden beri kabloyu hiçbir sorun görmedim.

Hatta birkaç Telekom görevlisi kablonun marka modelini sordu o şekilde bir cat6 kablosu daha önce hiç görmedikleri söylemişlerdi.

Hem zırhlı , kırılmaya dayanıklı , hem esnemeye ve hava şartlarına dayanıklı en önemlisi ise iletkenlik direnci muazzamdı, ne sinyal kaybı, ne parazit hiç birşey yoktu. Hala da aktif çalışıyor

3 Beğeni

cat6’dan iki tel kabloya rj11 çakılabilir. ek yapmaya gerek yok.

yak1 türü ek boncuğu, çok damarlı ince kablo için (ince telefon kablosu) uygun değil. Doğrudan bir birlerine bağlayıp kaliteli bir izole bant ile veya makaron ile hava almayacak şekilde kapatmanızı tavsiye ederim. Boncuklarda uyumsuz kablo kullanmak veya bir tarafı ince bir tarafı kalın tek damarlı kablo kullanmak zamanla temassızlıklara sebep olur. Boncuktan başka şansınız yok ise iki kabloyu birbirine bağlayıp maks. yarım cm metal kısım kalacak şekilde ucunu keserek boncuğun tek deliğine geçirmek suretiyle kullanabilirsiniz. Böylece ekin hava almasını engellemiş olursunuz.

Yukarıda söylendiği gibi cat kablonun tellerini kesinlikle RJ11 ile kullanmayın.

1 Beğeni

cat5e/6 tek damarlı bakır kabloyu sonlandırmak için erkek uç yerine dişi uç kullanabilirsin. rj11 kısmına siyah kabloyu tak, ortadaki iki tele denk gelecek şekilde. normal iki ucu hazır telefon kablosu ile modem-priz bağlantısını tamamla.

rj11 çakmak sıkıntılı demişsiniz ama rj45’te sıkıntı olmuyor.
aynı mantıkla pinler giriyor sonuçta.

Aynı mantıkla olamaz, bunu size kim anlattıysa çok yanlış bilgi vermiş, konuyla alakalı pek bilgisi yokmuş. RJ11 in temas yüzeyleri çok küçüktür bu yüzden çok damarlı ince telefon kablolarında kullanılmak üzere tasarlanmış bir sokettir. Kalın Cat kabloyu buna basarsanız çok az yüzey temas ettiği için zamanla sorunlar çıkarır. RJ11 e Cat kablo basma işi Türkiye de uydurulmuş, internet geneline de yayılmış hatalı bir kullanımdır. Kablodaki temassızlık zamana bağlı olarak arttığında hattınızda kopma olmasa bile performans sorunları yaşarsınız. Türkiye’de insanlar neden böyle icatlar çıkarıyor bunu anlamak asla mümkün değil.

1 Beğeni

İnternete herkes bir şey yükleyebilir, bu doğru olduğu anlamına gelmez. Türkiye’de CAT kablo için uyumlu geniş temas yüzeyli RJ11 hiç görmedim, attığınız videoda da uyumlu olmadığı görünüyor. Videosunun olması doğru bir işlem olduğunu göstermez. Videodaki kişi RJ pensesini kullanmayı dahi bilmiyor ve bir kaç defa basıyor, her bulduğunuz videoyu göndermeyin :slight_smile:

image

Merhaba, @Drahmizm sizin dediğiniz yöntemle denedim çok düşük hız verdi.
Bana bakma ben çok abartırım cat7 çaktım, 50 yerine 75 alıyorum. :pray:t4:

1 Beğeni

Merhaba @Glare Data-LAN Network Kabloları

Reçber kablolarına bakabilirsin.

1 Beğeni

Peki o kabloyu bağladıktan sonra 75Mbps hız alabilir miyim? Altyapım destekliyor ama iç tesisat problemliydi.

1 Beğeni

Modemin içinde hat değerleri yazar onu atarsan ne kadar hız geleceğini tahmin edebiliriz.

Hocam bide bişey sormak istiyorum. Benim dairem 5 numara ve dün türk telekom ekipleri ankastreden dairemi etiketledi. Etiketli kablonun biri 5 nolu regletten geliyor diğeri farklı bir kablodan geliyor. Ben 5 nolu reglete çaksam kabloyu bi sıkıntı çıkar mı? Çünkü biri duvarın içindeki farklı kablodan geldiği için kafamda soru işareti oluştu.

İç tesisat probleminden dolayı hızımı 26’ya sabitletmiştim. Ancak TurkNet’e ilk geçtiğimde 75Mbps paketim vardı.

1 Beğeni

Düşük hız aldıysanız düzgün yapamamışsınızdır yada ben iyi anlatamamışımdır, bir yerde hata yapmışsınızdır. İki teli bir birine bağladıktan sonra her türlü aynı hat değeri gelir. Konuda anlattıklarım bu bağlantının uzun süre aynı kalite ile kalmasıyla ilgilidir.