Sizin mahallenize fiber geldiğini nereden biliyorsunuz? Bir binada kutu mu gördünüz veyahut turuncu kablolar çekildiğini mi? Altyapınız VDSL ise ki VDSL gibi görünüyor, belirtilen değerlerden fazlasını alabilirsiniz. Benim de alabileceğim maksimum hız 50 Mbps görünüyor ve saha dolabına uzaklığım 365 metre ancak 88 Mbps’lik paket kullanıyorum. Yani size 100 tanımlansa da bir sıkıntı olmayabilir ama bunu da hat değerlerinizi görmeden tam olarak net şekilde yorumlayamayız ne yazık ki.
Daha önce bana 4 Mbps yukarısı kurtarmaz dendi diyorsunuz, o zamanlarda muhtemelen altyapınız ADSL’di ondan ötürü hattınız da iyi değildiyse, size en fazla 4 verebiliyoruz demişlerdir fakat belli ki altyapınız güçlendirilmiş ve yakınınıza yeni bir saha dolabı yerleştirilmiş. Bundan sonra iyi bir hız alabilirsiniz diye düşünüyorum. Siz 75 veya 100 demeyin, destek kaydına yeni bir cevap yazın aynen şu şekilde:
“nms hız profilimin 100/8 olarak güncellenmesini talep ediyorum, ivedilikle güncellenirse çok müteşekkir olurum.”
Özgür İletişim 100 paketi tanımlanır, hız profiliniz güncellenir. Profil güncellendiğinde hattınız yeniden başlatılır ve ondan sonra hız testi yapıp bize modem arayüzü üzerinden de hat değerlerinizi iletirseniz, o zaman daha net bir yorum yapabiliriz.