Adsl den vdsl e geçişin uzun sürmesi normal mi

sonunda port tahsis edebildiler sanırım
ve böyle bir destek mesajı aldım

İnternet başvuru işlemlerinizi yaptım. Hizmetinize port tahsisi yapılmıştır. Onaylanması durumunda sinyal kontrolünü sağlayarak iç hat bağlantılarınızın yapılması adına size en kısa sürede ekip yönlendireceğim.
iyi günler dilerim.

daha önce geçiş yapan oldu mu olduysa ne kadar sürdü internetsiz kaldık sürekli mobil paket almaktan yoruldum

Geçiş işlemleri ortalama 5 iş günü sürmektedir.

1 Beğeni

ekip gelip ne bağlantısı yapacak anlamadım normal dsl kablosu ile modeme çıkışım var zaten

VDSL port geçişi sonrasında Türk Telekom ekipleri ankastre kutunuzda etiketleme işlemi yapacak ardından TurkNet Saha Ekibi sizi arayıp randevu alacak ve gelip etiketleme yapılan kabloyu bağlayacak. Bu aşamadan sonra modem kurulumu yaptıktan sonra VDSL hizmetini kullanabileceksiniz.

1 Beğeni

son olarak ankastre bizim eski galiba vdsl hızını kaldırmama durumu olur mu sizce? ilk bağlandığı zaman turknetten gelen ekip hızı 4mbps ye düşür kullan demişti ben yine 10 kullandım bi zararı olmadı bu zamana kadar

İç hattın kaldıramaması gibi bir durum olabilir bu durumda TurkNet Saha Ekibi personeli gerekli bilgiyi verecektir. Bağlantı sağlandıktan sonra bir anormallik olduğunu düşünürseniz bizimle burada hat değerlerinizi paylaşırsanız gerekli bilgiyi veririz.

desenize ben düşük hıza mahkumum :joy: teşekkürler cevap için.

Rica ederim. Umarım alabileceğiniz en yüksek hızda bağlantı sağlanır siz genede değerleri iletirseniz belki daha yüksek hız alınabiliyorsa yardımcı oluruz :slightly_smiling_face:

yani kutuya bakın baya eski gibi duruyor bunu yenileme şansımız var mıdır?

Oturduğunuz binadan toplu imza alıp dilekçe ile bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ne iletirseniz ekipler yeniliyeceklerdir.

herkesten imza alamam ama herkeste internet yok zaten sadece olanlardan alsam?

O da olur önemli olan çoklu talep almak.

peki şuan kendim ölçtüremez miyim acaba ankastre alacağı maksimum hızı (elektrikçiye vs)ona göre iptal ettiririm vdsl hızını alamadıktan sonra geçmek mantıksız

Elektrikçide ölçüm aleti varsa ölçtürebilirsiniz ama esktra ücret alınabilir, tavsiyem TurkNet Saha Ekibi’ni beklemeniz. Ekip geldiğinde ölçüm yapıp sizi bilgirendirecektir.

1 Beğeni

Elektrikçi ile yenileyebilirsiniz. Mahalleme Tip 7 saha dolabı geldi - lettoozan tarafından #58

1 Beğeni

Bunun yeni kutu olduğuna eminmisiniz ?
Başka yerden söküp sizin binanıza takmışlar bariz şekilde belli.
Ama sizin ankastre ile pek işiniz yok. Vdsl geçiş sağlanırsa tavsiyem dışarıdan gelen kabloyu iç hattınıza direkt olarak bağlamanızdır.

1 Beğeni

hocam kutu yıllardır binada yeni değil zaten vdsl o kutudan gelecek diye biliyorum eğer dışarıdan gelirse tabi ki evime çektiririm.

VDSL diye düşündüğünüz şey ayrı birşey değil. sizin ankastrenize dışarıdan gelen kablonuzda bir değişiklik olmaz. Sadece bağlı olduğunuz saha dolabında kablonuz adsl portundan çıkarılıp VDSL portuna takılacak. Buna bağlı tabiki hız artışı olacak.
Bu hız artışında etken altyapıdaki kablo kaliteniz saha dolabına uzaklığınız saha dolabının fiber olup olmaması gibi etkenler var elbette.

1 Beğeni

ankastre kutusunun bir etkisi olmaz yani çünkü santrale uzaklığım 166 zaten buna göre bana 70mbps e kadar alacağımı gösteriyor TurkNet sorgulayinca benim korkum kutu eski olduğu için hızı kaldırmayabilirdi etkisi yoksa güzel:)

bu hızı gerçekten alacaksam çok iyi ama zamanında 4mbps den fazla yapmayın hızı diyen TurkNet ekibinden gelen arkadaşlardı onun için ısrarla ankastre kutusunun etkisi olur mu diye sordum hocam.