Ac750 wireless performans ve ayar

kutuda ac750 yaziyor arayuzde ac51 arkadaslar bu modemde cok kotu wifi performansi alan sadece benmiyim.yani 2.4ghz bile tam 30mbit vericekken 1 oda yanda birden 1 mbite dusuyor.eski tenda modemde bile 3 oda uzakta 40mbiti veriyordu speedtestte anlayamadim.

5ghz ve 2.4 ghz ayni isimde yaptim gecis yapsin diye oda problemli.ya geciyor yada gecmiyor.

cok dalgali wifi hizim var varsa tavsiye ettiginiz ayar cok iyi olur

tenda bile ayni konumda 55mbit verirken ac51 ektedir
Screenshot_20210325_164725_org.zwanoo.android.speedtest

Merhaba, ben de ac750 kullanıcısıyım ben de çekim gücü oldukça iyi ve memnunum. kötü veya iyi den çok odanızın, modemin konumu odanız da çevreniz de frekans kirliliği çekim gücünü etkileyen faktörlerdir. Diğer sorunuza gelelim Ben de geçiş yapıyor. İsterseniz, tek wifi olarak kullanın modeminizi hem 2.4ghz hem de 5ghz dahil olarak bunun için 2.4ghz ve 5ghz wifi şifre ve adı aynı olması gereklidir. Hat değerlerinizi bekliyorum. Yazılımı 790 da kullanın. Bu arada AC750 ile AC51 aynı, farklı versiyon diyebilirim. Modem kablosuz ayarları nasıl olmalı benim de başıma hizmetim de hem kopma hem de dalgalanma vardı. İsterseniz bir inceleyin yardımcı olabilir.

2 Beğeni

hat değerlerim şöyle.etrafta kalabalık yapacak wireless ağı yok.sadece 200tllik tendanın bu modemden daha fazla performans vermesini anlayamadım.sürüm olarak 858 de

downgrade nasıl yapabilirim

Hattınız da yükten dolayı zayıflamaya düşmüş öncelikle kararlılık ayarını (SNR) 10dB sabitleylim. wifi analyzer ile isterseniz boş bir kanal bulup wifinizi yerleştirin ayrıca, modeminizi sadece wifi dalgaları değil elektrik dalgaları frekansları da stabilitesini kararlılığını etkileyebilir. Örneğin: Pc, klavye, mouse, prizler özellikle kablosuz araç ve gereçler. modeminizi de yukarı konumlandırın çevresini boş bırakın. Son olarak 790 sürümünü de geçiş yapıp bir deneyin. Hattınız da ek splitter dsl prizi var ise kullanmayın/yenileyin.

1 Beğeni

Kanal ve bant genişlikleri otoda kalmalı ekstra ayar varsa düzeltin. Bu arada her binanın duvarları bir olmuyor engel olacak malzemeye göre değişir birde modeminizi yüksekte bulundurun ve o modemin 5 ghz anteni zayıf kalıyor mümkün mertebe 2.4 ve 5 ghz yi birbirinden ayırın öyle kullanın

Diğer konu üzerinden bilgi verdim.

Daha önce yine Amazondan ve kampanyadan ac51 alıp malesef wifi sorunundan dolayı iptal etmiştim. Sizin mesajınıza istinaden tekrar deneyeceğim.

Almak isteyen olursa iyi fiyat kaçırmasın.

https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B07BHS87JR/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1

Merhaba,
Gün içerisinde bazen çok sık hız düşmesiyle ilgili problem yaşıyorum. Modemi resetleyince düzeliyor ama birkaç saat içerisinde tekrar düşüyor. Modemde görünen duruma göre tavsiyeleriniz nedir?


Modem AC750 V1.1.2.3.960

Bağlı olduğunuz dolap ile ilgili bir kapasite sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Crc sayısı arttıkça hattın sağlığı bozuluyor olabilir. Bir müddet bu şekilde deneyin eğer sorun düzelmezse hızınızı düşürebilir veya farklı bir modem arayışına gidebilirsiniz.

1 Beğeni

SNR 15’te idi. 10’a çektim. Şuan faydası oldu gibi. Farklı modem tavsiye etmenizin sebebi nedir? Uzun süredir bu modem ile TurkNet kullanıyorum ama bu sorun yeni başladı diyebilirim.

Telekomdan ekip geldi, bina içi ve dolap ile bina arasında kontroller yapıldı. Dolapta ilgili devrede sorun olduğunu devrenin değiştirileceğini söyleyip birşeyler yaptılar. Sonuç olarak işlem yapıldığı saatten bu yana crc sayısı azaldı. Şuan öncesine göre daha stabil görünüyor bakalım birkaç gün gözlemeyeceğim.