90 mbps vaad edilen hız 4 mbps çıktı

Bugün TurkNet 'e geçtim 90 mbps vdsl hız çıkmıştı sitedeki altyapı sorgumda ancak interneti kurup telefonumdan wifi üzerinden test yaptığımde 4mbps hız çıktı şaka gibi

Modemim biraz eski olabilir ama bu kadar mı fark eder.

TTNet Airties air 5650 V3 modemim

Merhaba @naslop , hizmetinizi kontrol ettiğimde açık bir destek kaydınız bulunmuyor. Sorunun kontrol edilmesi için turk.net/oim üzerinden kayıt oluşturabilir misiniz?

Hat değerlerini atar mısın modem arayüzünden hocam

henüz aktivasyonum bile onaylanmamış görünüyor çünkü

78051552 numaralı kaydınızı oluşturdum, kontrol edilecektir.

hiç anlamadım dediğinizi ilk defa internet kurdum eve

Hocam ev internetine bağlı iken 192.168.1.1 diye chromeda adres çubuğuna yazarsınız sizden kullanıcı adı ve şifre isteyen bir ekran çıkıyor.Modemin arkasında yazan kullanıcı adı ve şifre ile eğer daha önce değiştirilmedi ise çıkan ekrana bu bilgileri yazarak arayüze giriş yapıyorsunuz.Ayarlara bu şekilde ulaşabilirsiniz.Hat değerleri de genelde dsl istatistikleri gibi bir bölümde olması lazım.Oraya girip ekran görüntüsü alıp buraya atın.

Yeni bir modem alma zamanınız gelmiş olabilir, o modem bazılarımızdan daha yaşlı çünkü :smiley:

Modemimin 5ghz desteklemediğini biliyorum ve gerçekten tek problem buysa alırım modem. Fakat interneti bağlayan arkadaş da dedi ki 90 mbps hız sana vermezler 40-50 alsan şükret. Ne bileyim mahalle başına belli bir sınır mı koymuşlar. Eğer böyleyse neden TurkNet bana 90mbps hız alacağımı söylüyor. 2.4 GHz ile 5 GHz arasındaki farklar neler modemimin yeni nesil modemlerden ne gibi bir eksiği var eğer modem alırsam kesin problemim çözülür mü nerede bu TurkNet yetkilileri bil bilgilendirin yahu

bu mu acaba

1 Beğeni

Merhaba, Modemin hızı 85 20
Wifide proglem çıkarıyor olabilir.

1 Beğeni

modeme yakın durunca maksimum 50 çekiyor

yani hız 85 iken modem mi 50 yansıtıyor

Wifide problemden kasıt derken ? Modemin wifi özelliği mi eskimiş? Yeni modem mi almam gerekiyor

Sizin modemdeki Wifi 4 2009 yılından kalma eski teknoloji. Onun üstüne 5 6 6E 7 çıktı. Yeni cihaz alsanız iyi olacak.

1 Beğeni

cihaz öneriniz var mı 1500-2500 aralığında fiberin mahalleme yakın zamanda geleceğini sanmıyorum ama yine de fiber özellikli önerebilirsiniz çok teşekkür ederim

Hocam bu sorunlu model diyolar.Wifi çekim gücü,hatta kopmalar falan oluyomuş @CKLasT hocam daha iyi bilir tp link kullanıcısı ve bu modeli kullanmıştır herhalde

Konu buydu sanırım https://forum.turk.net/t/tp-link-archer-vx1800v-modemi-hk/41213

Merhaba,
Daha önceden test edilmiştir cihazın sorunları var.

1 Beğeni

Vr300 ver1.20 bile daha iyi ama özellikleri yok
Vr2100 şuan sorunsuz çalışan cihazdır zorlaya biliyorsan tek seferlik alacaksın yoksa çok uğraştırır. Yazılımla uğraşmıyorsun.

illa ki tp link şart değil ama fiyat performans olarak öneriniz buysa elbette alırım

90 mbps altyapım varken 50 üzerine hiç çıkamadım
umarım alacağım modem stabil olmasa da 80-90 mbps deneyimini sağlar bana