81 MBPS YERİNE 5 MBPS ALMAK TürkNet

9.gün VAE’ye geçişim sanırım tamamlanmış bunuda DonanımHaber forum üzerinden öğrenebildim. TurkNet kendi sitesinde teknik bilgilerde hiç bir bilgim bulunmadığı için aktif destek kaydımı internet bağlantısı olmamaya çevirmiş halbuki ben şuanda internet kullanabiliyorum buraya bunu yazabildiğime göre (Müşteri hizmetlerinde cevabı her dakika kontrol ettiğim için cevap verilmeden 1 dk önceye kadar teknik bilgilerde bilgilerim gözüküyordu cevap yazıldıktan sonra silindi) :slight_smile: Neyse sordum DonanımHaber Forumda, gelen cevap “Atlak Port”! Nedir bu son 1 haftada TurkNet Forumdada hemen hemen herkesin açmaya başladığı “Atlak Port Sorunu” Bütün TurkNet Forum yetkililerine bu konuya cevap vermesini bekliyorum. Atlak Port sebebiyle benim sorunumda uzatılıyor. TT ekipleri gelecek felan diyorlar. Atlak Port varsa neden internet hizmetim aktif? VAE Geçişim olduysa neden telefon numaram değişmedi? Telefonuma SMS olarak TurkNet 'e hoşgeldiniz Kullanıcı adınız: Şifreniz: gibisinden SMS gönderildi. Neden OİM üzerinden ATLAK PORT sorunu bildirilmedi? Neden son 1 haftada bütün TurkNet kullanıcıları teker teker forum üzerinde bu konuyu açmaya başladı. Yoksa bu sorun TurkNet kaynaklı bir sorun mu?

1 Beğeni

Son cümleye cevap vereyim. Atlak port saha ekibinin işini düzgün yapmaması nedeniyle oluyor. Ya isteyerek yapıyorlar yada işi bilmeyenleri sahada çalıştırıyorlar

1 Beğeni

Merhaba, hat tanımlarının yanlış porta yapılması veya fiziksel bağlantının olması gereken porta değilde farklı bir porta yapılması sonucu ortaya çıkan bir arıza diyebiliriz. Ama bu demek değil ki bu arıza sadece altyapıdan kaynaklanıyor, dairenize giden kablo ankastrede yanlış yere bağlandıysa bundan dolayı da bu sorun yaşanabilir. Yaşanılan tüm bu süreci detaylı olarak kontrol edebilmem ve size net bir cevap verebilmem için bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletir misiniz?

1 Beğeni

Merhabalar, her hangi bir moderatör yetkiniz bulunmuyor. Güvenlik açısından Moderatör grubundaki kişilere vermeyi tercih ederim. İyi niyetiniz için teşekkürler :slight_smile:

Ben TurkNet çalışanıyım. Forumda da yönetici ünvanına sahibim. Tabii bu yaklaşımınızı anlayabiliyorum. İçinizin rahat olaması açısından isterseniz bu konu ile ilgili açtığınız destek kaydınızın numarasını da mesaj olarak iletebilirsiniz. Ben destek kaydınızdan hizmetinize ulaşabilirim. Böylelikle aramızdaki güven bağları da kuvvetlenir :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Müşteri numarasında zaafiyet bulunabilmesi ihtimalinden dolayı göndermenin doğru olamayabileceğini düşündüm. Destek kayıt numarasını özelden gönderdim. Kolay gelsin :slight_smile:

Özel mesaj yoluyla verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum :slight_smile: TurkNet’in sizin gibi çalışanlara ihtiyacı var. @admins

Kusura bakmayın moderatör ikonu yanınızda olmadığı için öyle düşündüm. Hakkında - TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş. adresinde kontrol ettiğim de gerçekten en üst yetkiye sahip olduğunuzu görüyorum :))).

Anlayışınız ve bu güzel düşünceleriniz için size teşekkür ederim :slightly_smiling_face: Konu ile alakalı özel mesaj üzerinden iletişimde kalalım.

2 Beğeni

10.gün bekleyiş ile geçti
11.gün TürkTelekom ekipleri geldi, hattı VAE’ye geçirdi. 16 mbps ADSL olarak açtı. VDSL açmadı. Bilmiyoruz, TurkNet ekipleri gelsin dedi. Benim bildiğim VDSL’i TT açmalı. Etiketli kablo bırakmışlar kutuya denildiği gibi. Bunu bağlamayı biz bilmiyoruz. TT ekibine söyledim. Bizde bilmiyoruz dedi :smiley: Bunun için sanırım TurkNet’in randevu oluşturması gerekli.

EDİT: TurkNet VDSL 35 MBPS PAKETİNE GEÇİRDİ. TELEFON BAĞLANTISI HALA YAPILMADI GERİYE TEK KALAN ETİKETLİ KABLO BAĞLANTISINI YAPMAK.

Siz yapabilirsiniz bu işlemi veya mahallenizde bulunan bir elektrikçiden destek alabilirsiniz.

1 Beğeni

Nasıl yapabileceğim hakkında bir bilgim yok. Bilgilendirme yapabilir misiniz?

Elektrikçiden 2 tane yak konnektör (boncuk klemens) alın telekomun bıraktığı etketli ucun birini dairenize giden kabloda ki ucun biri ile konnetöre sokup pense ile sıkıştırın. Aynı şekilde diğer uçları da birleştirin hepsi bu kadar.

1 Beğeni

Her kullanıcının yapabileceği bir işlem gibi gelmedi bana.

1 Beğeni

Anlattığım şekilde aslında el pratiği olan her kullanıcı yapabilir. Eğer emin değilseniz elektrikçiden destek alabilirsiniz.

2 Beğeni

2020 yılında akşam saatlerinde 35’den 3-4 mbps download ve yükselen pingin olduğu bir internet kaldı mı? AKŞAM SAATLERİNDE (22.00 ve sonrası) İNTERNET DOWNLOAD DEĞERİNE BAKIN. KİMSE BAĞLI DEĞİL KABLOLU OLARAK TEST YAPILMIŞ OLUP JİTTER 10 CİVARLARINDA. Bir tek uploadda sorun yok! 35’i yükseltmeyi düşünürken, akşam saatlerinde gelen download değeri gülünç bir durumda :smiley: Acının tatlı tebessümü.

şu an düzeldi mi? ,

Şuanlık düzeldi. Gece saatlerinde düzeliyor gibi Ping çok oynuyor :face_with_monocle:

1 Beğeni

İyi günlerde kullanın.

2 Beğeni

63 dakika sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.