75'den 65'e düşen hız

Merhaba. Uzun süredir sorunsuz kullandığım 75mbps hız bugün 65mbps lere düştü. Modemi defalarca kez tekrar başlattım. Fakat çözülmedi. Snr 6.3 seviyesinde asla kopma olmadan 72mbps min altına hiç dusmuyordu. Hatta 78 leri bile görüyordum. Tüm kabloları kontrol ettim. Zaten modem regletten 3 metre Cat 6 ile bağlı. Yani kablolama kusursuz.

Destek kaydı açın tt kontrol etsin. Keyfi düşürülmemiştir arıza vardır. Hat değerlerinizi de eklerseniz güzel olur.

Hocam bu değerlerle aylardır sorunsuz kullanıyordum. Bu arada destek kaydıda oluşturdum.

SNR ve Zayıflama Değerleriniz olması gerekenin dışında ayrıca Atanabilir Hızınız Max 71 Mbps.65 Mbps hızda kullanmanız daha iyi ve stabil kullanım sağlayacaktır.

Hocam bu değerlerle aylardır sorunsuz kullanıyordum. Ne olduysa bugün oldu. Net gittti geldiğinde böyle oldu. Zaten hem oi de hemde modemde ulaşılabilir hiz 86 civarındaydı. Bakmayin şimdi böyle göründüğüne. İşte size ornek

Burda 82mbpsden aşağı hiç olmuyordu.

aynı sorun bizde de mevcut sanırım TurkNet in bir uygulaması daha çok trafik açabilmek için mevcut kullanıcılarından çarpıyorlar sanırım :slight_smile:

Hocam , inşallah öyle bir uygulama yoktur. Zira, zaten 10tl farkla üst pakete geçiş yaptık. Hem daha fazla ödeyip, hem hizimizdan kirpilmasi hiç hoş olmaz.

bi kaç gündür bende mücadele veriyorum aynı sorun ile aldığım cevap ttnet tarafından bölgesel olarak hızlar kısıtlanmıştır gibi bir şey söylediler.

Btk şikayet oluştursak aydası olur mu acaba? Eğer, dediginiz gibi bir durum varsa , yine de kesinlikle oluştururum.

Btk ttnet in alt kurumu gibi bir şey oldu hiç bir fayda ve fonksiyonu yok mahalle bakkalı ile aynı işlevde :slight_smile: olanı kabulleneceğiz yada başka iss arayacağız.

Belki kapasite dolumu/aşımı yüzünden bu tarz kısıtlamalar tâbi tutulmuş olabilirsin. TurkNet akabin de bu durumu incelerken, siz de Telekom’a müracaat edip bu konu hakkın da görüşün. Diğer arkadaşların dediği gibi zayıflamanız da var, bundan kaynaklı olmasa da bu tarz düşürmeler kapasite ile ilgili de olabilir.

Az önce TT ekibi geldi ve regletten ölçüm yaptı. Sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını ve TurkNet ile ilgili olduğunu soyledi.



Bakın ilk resim aylarca 75-78 mbps kullandığim değerler 2.resim şimdi 65 mbps olan değerler. İkisi nde de aynı Snr aynı hat zayıflamasi. Yorumu size bırakıyorum

Kesinlikle en ufak sorun yasamiyordum.

Ne olduysa dün oldu bıçak gibi kesmiş

kendilerini TurkNet yerine ben arayıp öğrendim ve türknetten kaynaklı olduğunu bildirdiler.

Malesef DSL teknolojisi böyle. Hattınızda eğer arıza yoksa DSL oynak değerler sunabiliyor. En büyük etken çevre. Mesela ben 300 mden ulaşılabilir hız 116Mbps görüyordum. Çünkü dolapdan sonra hiç bir yerleşim yoktu ve dolapda benden başka internet abone yoktu. Geçen hafta 500 m ileriye yeni abonelik aldı komşu. Hemen ulaşılabilir hız 104Mbps düştü. Dslde enterferans çok fazla oluyor. Bunun çözümüde tamamen fibere geçilmesi. Hat değerlerini ulaşılabilir hızı azaltıp çoğaltabilecek dijital bir şeçenek yok. Ancak fiziksel müdahale ile bu değişebilir. Saha görevlisinin suçu TurkNet 'e atması tam bir vurdum duymazlık. Kendi yaptığı haltı TurkNet 'e atmak. Adama akıllı yeni abone geldikçe bu tür durumlar olabilir deyip açıklama yapsa çözülecek.

Ekleme: Birde son zamanlarda turktelekom VDSL abonelerde 5 mbps ekleme yaptı. Yoğun dolaplarda herkesin hızı bir anda yükselince enterferans(Parazit) arttı. Buda dsl dolaplarda üst sınırda kullanan abonelerin hız düşümüne sebep oldu.

2 Beğeni

Acaba diyorum portu mu değiştirdiler? Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Mesela 2. aydan bı ekran görüntüsü paylaşayım. Nereden nereye gelmiş hattın durumu. Kablolama kusursuz. Müstakil bina modem zemin katta ve


regletten 3 metre Cat 6 ile bağlı.

Yukarı da belirttim gibi “kapasite ile ilgili bir durum olabilir”

Umarım inanmamışsınızdır. çünkü: Buna göre yerleşik operatör TurkNet ve pandemi de upload ve ek down hızlarını arttıran da TurkNet, öyle mi!
@Gulnare 'ye katılıyorum.

TurkNet bir çok konuda çok yetersiz kalıyor ( servis ve altyapı hizmetleri ) daha önceleride aynı arızalar yaşamış ve sorunu ttnet tarafına kendim hallettirmek zorunda kalmıştım.
Buna inanmam gayet doğal benim hızımı düşürebiliyorsa bunu yine TurkNet savunmak zorunda olduğuna inanıyorum ama öyle olmuyor maalesef.