1.5 saat sonra tam tamına 6 ay kullanmış olacağım modemi. Biraz hortlatmak gibi olacak ama son olarak tecrübelerimi yazayım.
Öncelikle modem bana göre bir ev kullanıcısı için kusursuz, hatta gereğinden çok daha fazla özelliğe sahip. Bir modemde bu tarz güzel özellikler olması şart değil kimisi için ama aynı fiyat bandında ise neden olmasın?
Modem hiç ısınmıyor, kopma hiç olmuyor. 150mt2 evin her yanında hemen hemen full çekiyor, 5GHZ ise yan odanın ortasına kadar çekebiliyor. Modeme sürekli güncellemeler geliyor.
Özellik özellik diyip duruyoruz peki basitçe benim neleri kullandığımı yazayım özellikle diğer modelemlerde karşılaşmadığım özellikler…
-Anlık olarak hangi cihazın ne kadar internet hızını kullandığını, saniyede ne hızda indirme yaptığını görebiliyorsunuz. Ayrıca farklı bir bileşen yükleyerek her bir cihazın hangi siteye girdiğini görebiliyorsunuz ancak bu tam olarak URL şeklinde değil tabii ki. Örneğin YouTube’da Tablette gezinen birisine baktığımda Google, YouTube ve Huaweii services şeklinde ibareler gösteriyor. Yani bilindik hizmet türlerini size gösteriyor. Kalkıp torrent indiriyor, şu banka sitesinde işlem yapıyor gibi göstermiyor.
-İstediğiniz her cihaza istediğiniz değerde hız tanımı yapabiliyorsunuz. Bunu upload’a da yapabiliyorsunuz. Ben bunu AirTies’ta matematik hesabı ile gelen hızın yüzdelik hesabı ile engel koyuyordum tabii ki bunu ya MAC adresi ile ya da 2. bir WiFi kanalı açarak o kanalı tümden hız sınırılaması yaparak yapıyordum. Ancak Keeneticte tek yapmanız gereken bağlı cihaza tıklayıp hızı seçmek 
-Ağdaki tüm hareketi bilgilendiriyor. Mobil yazılımı yüklü. Evde kim var kim yok bağlantıda görebiliyorum
Örneğin saat 12’de bildirim geliyor XX cihazı bağlantısı kesildi ya da akşam eve gelen olunca XX cihazı bağlandı gibi. Kim geldi kim gitti öğrenmiş oluyorum 
-Modemden ayarlanabilen DNS ve VPN ile ağdaki her cihaza direkt olarak modemden etki edebiliyorsunuz. İstediğiniz özel bir dns yaparak girilmesini istemediğiniz sayfaları da engelleyebilirsiniz.
-Nerede olursanız olun kendiniz belirleyeceğiniz xxxx.keenetic.pro adresi ile modeme id-pw ile bağlanabiliyorsunuz.
Bu saydıklarıma bunlar abartılacak bir şey değil, zaten olması gerekirdi diyenler olabilir. Bilemiyorum… Ben çok fazla modem kullanmadım ama kullandığım Zyxel, AirTies, Tenda modemlerin hiç birinde bu özellikler yoktu. Olsa olsa saydıklarımın en fazla bir kaçı vardı. Daha saymadığım, sayamadığım, ne işe yaradığını bilmediğim, işime yaramadığı için kullanamadığım yüzlerce özelliği var. Bunları bileşen ekle/sil sayfasından ekleyip çıkarabiliyorsunuz. Yani tüm bileşenleri seçerek modemi zorlamak zorunda değilsiniz. İhtiyacınıza göre yazılımı siz belirliyorsunuz.
Ağ işi ile uğraşan kişilerden biri olsam büyük ihtimalle yüzlerce port, bağlantı, gürültü önleme, Ethernetten internet, 4g modemden internet gibi türlü türlü özellikten bahsederdim belki ama standart ev kullanıcısı olarak yetinmek istiyorum 
Fiyatına bakmış olduğumda 1200 lira civarında seyrettiğini görüp üzüldüm ama Extra DSL modelinin 950 lira olduğunu görünce aslında hiçte pahalanmamış olduğunu anladım.
Çünkü ben aldığım dönemde Extra DSL 450-500 lira iken Hero DSL 1000-1100 liradan çıkış yaptı ve herkes çok pahalı diye tepki vermişti. Sonrasında indirim yapıldı yaklaşık 1 hafta kadar 770-785 lira civarına satıldı ben de ekstra kupon ile 712 liraya almıştım. Ama şuanki tabloya baktığımızda onca kur dalgalanması ve enflasyon sonrasında 1200 lira resmen indirim yapılmış hali gibi duruyor
Kesinlikle tavsiyemdir.
Sağlıcakla kalın.