Modemli abonelikte farklı model modem gönderildi

Merhaba,
Modem satın alarak ilk kez abone oldum TurkNet’e fakat kurulum bittikten sonra modem yazılım güncellemesi var mı diye araştırırken bana oimde ve faturamda yazan model olan Vmg8623-T50B yerine Vmg3625-T50B modeli gönderildiğini farkettim. T50B kısmına baktığım için farkedemedim şimdiye kadar. Aralarındaki farkı biraz araştırdım, kullanımı konusunda bir sıkıntım da yok fakat faturamda yazan ile gelen farklı olması, ayrıca Zyxel web sitesinde TurkNet kullanıcıları için belirtilen model bana gönderilen değil diğeri olması canımı sıktı. Sosyal medya üzerinden bildirdim fakat görülmesine rağmen herhangi bir cevap gelmedi, diğer sorunlarına hızlıca cevap gelmişti o yüzden burada çözüm aramaya çalışıyorum. Bu forumda bir konudaki mesajlardan birisinde 8623 için yayınlanan son güncellemenin CO sürüm olduğu ve iki modele de yüklenebileceği belirtilmiş ama resmi bir yazı bulamadım bununla ilgili. Gelecek yazılım güncellemeleri de bu şekilde olacaksa ve sorunsuz yükleyebileceksem sorun olmaz fakat Zyxel ve TurkNet web siteselerinde iki modelin beraber yazılmasını talep etmek durumunda kalacağım. Ayrıca değişim yapılmayacaksa, Oimde bu durumun düzeltilerek modem modelimin değiştirilmesini ve yeni fatura çıkartılarak bana gönderilen modelin faturasını talep etmek durumundayım.

Aynı modem dert edilecek birşey değil sadece voip var 8623 de

Yazılım güncellemeleri uyuyorsa 8623 modeli için yayınlanan o konuda sıkıntım yok belirttiğim gibi sadece 8623 TurkNet modeli diye belirtirken yanına bu modeli de eklemeleri yeterli benim için. Tabi ki sorunsuz destek alabilmek için yeni fatura da talep etmek durumundayım ileride bir sorun çıkarsa modemde.
Buradaki sayfaya ve oimde model düzeltilmesi ile TurkNet’in ilgilenmesi gerekiyor sanırım.

Şükür namazı kılman lazım :slight_smile: Sana global versiyon gönderilmiş. Ve bu çok iyi bir şey. Yazılımlar birbirinden bağımsız. O yüzden senin modeline uygun olan sürüm yükle. Ayrıca 8623 hala yazılımsal olarak geride. 8623ü satan da çok görürsün. Verimsiz bir modem. Bazı ayarlarla ilk zamankine göre iyi kullanım sağlansa da daha yolu var. 3625 için mevcut yazılım yeterli gelebilir. Denemedim ama 8623ü denedim. Bir daha asla almam dediğim bir modem. Tam anlamıyla destek gelene kadar ki iss modemi bütçe varsa alınmayacak bir modemdir. Şu durumda sen bağımsızsın ve şanslısın. Bence tadını çıkar.

Merhabalar, ben şimdi bu modem konusunu size modemi gönderen arkadaşlarıma ilettim. İletişim bilgilerinizi onlarla paylaştım. Konuyu detaylıca kontrol edip size geri dönüş yapacağız.

8623 de global versiyon
Screenshot_20210613-173348_Chrome

Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi yazılım sıkıntısı olmayacaksa kullanma ile ve kullanıma devam etme ile ilgili bir sıkıntım yok, güncellemeleri sorunsuz alıp yükleyebilmek istiyorum. Bu model yazılı olarak yeni fatura hazırlanır ve oimde de bu modele değiştirilirse görünen cihazın adı, değişimle uğraşıp tekrar kargo beklemeyle ve geri göndermeyle uğraşmak istemem ben de ki gidip kargo şubesi arayıp uğraşamam bölgemde yoksa benim hatam olmayan bir sebepten dolayı. Bilgiler için teşekkür ederim, TurkNet dışı yazılım kurunca sorun olmayacağını düşünüyorum ben de ama bakalım garanti konusunda sorun istemiyorum belirttiğim gibi, bu modelin yazılı olduğu faturayı da o yüzden istiyorum.

Teşekkür ediyorum, beklemede olacağım.

Senin o 3625 t50b firmware yi 8623 e geçiremedik arkadaşta da denedim olmadı. farklı konfigürasyon hatası veriyor

Komutu telnet uzerinden girince oluyor Co yazılımı yükleyeceksin.

Biliyorum kardeşim ilk yükleyenlerdenim global versiyony 8623’e. Benim kastettiğim 3625’in iss modemi olmadığı. Direk ZYXEL modemi. TurkNet ile akalı değil yani. Firmware falan türknetin değil değil direk zyxelin yükleyecek.

Yazılım sıkıntısı daha az olur. Çünkü iss sürümü değil. Destek daha fazla olur. İade/Değişim arıza vs gibi konular için Fatura bilgilerinin değişmesi çok önemli değil tabii seri no faturaya doğru yazıldı ise. Fakat teknik bir problemde TurkNet aracılığı ile işlem yapılacağından 3625 modelinin sonu ne olur bilemiyorum. Ya da direk Zyxle’e gönderim sağlanıyorsa o zaman sorun olmaz. O süreç nasıldı hatırlayamadım. Ama sanırım direk Zyxel firmasına TurkNet faturası ile gönderiliyordu. Bundan emin olmak lazım.

Ayrıca dipnot. ASUS bir modem vardı forumda arap saçı olmuştu. O yüzden sana tavsiyem @EFG arkadaşın ilgilenmesi sonrası modem değişimi falan gibi bir sürece gireceksen muhakkak yeni modemini almış ol. Sonra elindekini gönder :slight_smile:

Modemde TurkNet yazılımı var gibi, ilk kurulumda bağlantı için kullanıcı adı şifre kısmında direk @turk.net şeklindeydi ben doldururken, garanti ve yazılım kısmını çözersek sorun olmaz benim için, dönüş bekliyorum şimdilik kendilerinden. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Senin için kurulumunu yapıp yolluyorlar. Direkt tak çalıştır oluyor ve modemin sağlam olduğundan da emin olmuş olurlar