65 Mbps VDSL Altyapı ile Türknet bizim oraya geldi Fiber’i iptal edeyim mi?

Merhaba bayağıdır Türknetin gelmesini bekliyorum kontrol ettim yine 65Mbps VDSL altyapıyla bulunduğum bölgeye gelmiş sizce 20 Mbps fiber aboneliğimi iptal edip geçmeli miyim çok farkeder mi çünkü şu anki internetimden hiç memnun değilim ama fiber olmadığını görünce bir şüphelendim lütfen yardım edin

1 Beğeni

Merhaba

Hangi servis alt yapısı olduğunu yazarsanız daha iyi sorunuzu cevaplaya bilirim.

1 Beğeni

servis altyapısı kullandığım internetse turkcell superonline kullanıyorum

1 Beğeni

TurkNet alt yapısı sizin oraya gelmesini bekliyorsunuz ama alt yapı sorgulamasında VDSL çıktı TurkNet servisini kullanarak VDSL alt yapısına geçmek istiyorsunuz Superonline alt yapısını sevmediniz.

evet fiber bekliyordum vdsl çıktı superonline’dan bıktım ama vdsl olduğu için değiştirip değiştirmemek konusunda kararsız kaldım

1 Beğeni

VDSL alt yapısı iyi olduğunu veya olmadığı karar veremeyiz tamamen şans, VDSL alt yapısının kabloların durumu,port durumu, dolaba mesafesine bakarak anlaşılır ama test etmek için alt yapıyı kullanmak gerek o zaman anlaşılır, VDSL kullanan varsa modem değerlerini atarsan nasıl bir sonuç çıkacağını ona yakın söyleye bilirim.
VDSL modem alman gerekecek, DSL kablon kötüyse güzel bir kablo çekmen gerekebilir, Hangi şehirde oturduğun önemli oluyor sunuculara bağlı olarak ping değerin yüksekte çıkabilir düşükte çıkabilir.
Fiber dediğin de hiç biri bunlardan etkilenmiyor. Superonline sunucuları kötüyse ona birşey diyemem.

Seçim senin sana kalmış. Beğenmezsen istediğiniz zaman çıkabilirsiniz tahhüt yok ilk ay süresince paran iade ediliyor. :blush:

1 Beğeni

Başka aklına takılan birşey varsa sorabilirsin.

çok teşekkür ederim fiber’e en hızlı nasıl ulaşabiliim peki türktelekom’a mı yazayım fiber altyapı başvurusu için

Türk Telekom fiber için Türk Telekom müdürlüğüne gidebilirsiniz veya Türk Telekom twitter üzerindeki müdürlerine yazabilirsin onlar aramak için sizden telefon bilgisi alıyor TT geçmek istiyorum diyebilirsiniz öyle daha iyi olacaktır normalde kullandığınız servisiniz başvuru yapması gerektiğini söylüyor bende karşılaştım.

Size yapın demiyorum sadece bilgi amaçlıdır.

TurkNet alt yapısını diyorsanız ilete bilirim istediğinize dair.

tekrardan çok teşekkür ederim yardımınız için çok sağolun iletirseniz çok iyi olur adres yazayım mı?

@Baran arkadaşım bilgilerinizi alsın daha iyi olacaktır.

1 Beğeni

Adres bilginizi mahalle / ilçe / il şeklinde özel mesaj üzerinden iletirseniz GİGAFİBER talebi olarak ilgili birime iletebilirim :slightly_smiling_face:

nasık ileteceğim özelden acaba

Profil resmime veya ismime tıkladıktan sonra İleti butonuna basarak özel mesaj oluşturabilirsiniz. Ben sizin için oluşturuyorum şimdi oradan yazabilirsiniz.

Superonline da da vdsl kullanıyorsanız eger TurkNet tede vdsl kullanacaksanız aynı altyapıyı kullanacaksınız Turktelekom altyapısını.Turknette size hizmeti aynı santralden aynı saha dolabından verecek sadece TurkNet omurgasına baglı olacaksınız su andada Superonline omurgasına baglısınız. Egerki TurkNet sorgulamada 65 mbit veriyorsa aynı hızı superonline dada alabilirsiniz.Taahutunuz varsa superonline da tahhut bozmaya hiç gerek yok bence superonlinedan aynı hızı talep edebilirsiniz. Egerki taahhutunuz sona eriyorsa TurkNet 'e gecmek avantajlı olacaktır hem fiyat acısından hemde taahutsuz olması acısından yoksa ikiside aynı hızı verecek dediğim gibi.

Ah o ilgili birim varya :slight_smile: Çok ilgili sağolsunlar :slight_smile:

Superonline fiber alt yapısı varmış ordan kullanıyor hiç memnun değil.

superonline fiber ise eger eve cat6 ile geliyorsa VDSL onun yanına yanasamaz net sekilde ikisinide kullandım hatta es zamanlı olarak kullandım . cat6 geliyorsa superonline fiberdir ki 100mbit i çok net veriyor konuma gore 200 mbit bile veriyorlar. Ben superonline fiberde cat6 ile 1000 mbit alıyorum problemsizce ha nasıl verdirdin dersen o çok karışık ugrastırdı kavga kıyamet vermek zorunda kaldılar en son :slight_smile: şimdide siteye zaten baktılar olmadı GPON getirdiler binaya kutuları koydular komple sitenin altyapısını yeniliyorlar.

mevcuttaki baglantınız superonline fiber ise vdsl e geciş yapmak buyuk hata olur her ikisinide kullandım hatta bir dönem evde hem TurkNet 100 mbit vdsl vardı hem Superonline fiber 100 mbit vardı.

Sol fiber varsa milenicoma da bakabilirsin