6 Aydır Çözülemeyen Bağlantı Problemim Sonucunda Pes Ediyorum

Evet tam olarak dediğiniz gibi şu an durum. İnterneti direkten alıyorum TT’nin çektiği kablo ile.

Aslına bakarsanız Şubat ayına kadar 13-18 mbps arası bir hız alıyordum. Bölgede Şubat ayında bir altyapı yenileme çalışması başladı ve bunu genel arıza olarak gösterdiler, genel arıza süresince de bildiğiniz gibi “arıza var ondan böyle, bekleyin geçer” diyerek süreci uzattılar.

Bu geçtiğimiz 5 ayın çoğunda internetim yoktu ve müdahale etmediler olmayan arızayı bahane gösterip. Fakat bu altyapı yenileme işi bize yaramadı, bizim sokak ve çevresi hariç birçok bölge vdsl’e geçti ama biz eldeki adslden de olduk.

2 hafta önce TT ekipleri geldi arızayı geçici bir çözüme kavuşturdular, işler yolundayken 16 mbps alıyorum, ekipler de teyit etti . Ama ardından yine arıza tekrarladı 3-4 mbps geliyor şanslıysam.

Dediğiniz üzere ben de düşündüm TTye geçmeyi ama bulunduğum konum için vermeyi taahhüt ettikleri hız 8 mbps :grin:. bunu söyledikten sonra ilerleyen zamanda internetim yavaş diye talep açarsam “alacağınız normal hız bu, santrale çok uzaksınız” falan deyip geçiştirme ihtimalleri oldukça yüksek.

TurkNet kayıtlarında geçtiğimiz birkaç ay içinde 16-18 mbps alabildiğim görünüyor. Bu kayıtları kanıt göstererek az da olsa sıkıştırma şansımız var TT’yi. O yüzden şu an geçemiyorum ve TurkNet’i bekliyorum.

Eğer yakın zamanda da bu olayı çözüme kavuşturamazsak TTye dönmek yerine muhtemelen uydu internet falan deneyeceğim çünkü nasıl olduysa 2 sene önce 16 mbps stabil olarak alırken zamanda geriye gittik. Adreste altyapı sorgulaması yapınca TT’de 8mbps, Turknette 15 mbps çıkıyor ve iyi günlerimde TurkNet’in belirttiği hızı alabiliyorum. TT bulunduğum bölgeyi çoktan gözden çıkarmış vaziyette.

Kırsal bölge, santrale uzaksınız diye kestirip atıyorlar ama 500 metre yarıçapımda 60 mbps alan haneler var.