2mbps download 0.19mbps upload

Merhabalar, yıllardır sorunsuz mutlu mesut 50mbps TurkNet kullanıyordum ancak son 2 haftadır çileye dönüştü.
09.07.2021 sabah saatlerinde İnternet gitti, aynı gün çevreden öğrendim ki bölgede altyapı yükseltme çalışmaları olduğundan sadece benim değil bütün bölgenin İnterneti gitmiş ve TurkNet temsilcisi hızımın 50mbps den 100mbps ye güncelleneceğini ve bunun için onay almak için aradı.Onayı verdim ve beklemeye başladık. Ha geldi ha gelecek nerede bu İnternet derken 15.07.2021 tarihinde dsl ve İnternet sinyali geldi ancak sorun şu ki İnternet erişimi yoktu.Online hizmetlerden arıza talebi VS derken 16.07.2021 de İnternet erişimi de geldi ancak sorun şu ki “uçacaz kaçıcaz hızımız 100mbps ye çıkacak” diye beklerken gelen hız 2mbps download 0.18mbps upload. Baktım uçamıyoruz bu sefer de düşük hız sorunu için online işlemlerden destek başlattım ve dün gelen mesaj ise arıza tespitinin yapıldığı tt taraflı bir sorun olmadığı tespit edildiği ve sorunun müşteri iç tesisat kaynaklı olduğu.
Şimdi kafama takılan mevzu şu ki; ilk başta sorunsuz 50mbps (prime time da bile 45 in altına düştüğüm sayılıdır) kullanırken ne hikmetse benim bina içi altyapı, telekomun bölge altyapı güçlendirme çalışması ile aynı zamanda patlıyor. En başta dsl sinyali bile gelmezken, farklı port tanımlanmasından sonra dsl sinyali geliyor, ondan sonra İnternet erişimi yokken, yine ekip çalışmaları sonrasında internet erişimi geliyor ancak sıra hız sorununu çözmeye geldiğinde müşteri iç tesisat sorunu denip olay kapatılıyor.

Ek olarak: modem arayüzünde bu sorunlardan önce xdsl Mode :vdsl yazardı ancak İnternet geldiğinden beri adsl2 yazıyor. Bu süreçte benim ne yapmam lazım? Araya bayram girecek ve iyice çileli bir süreç olacak benim için bu sorun bayramda da devam ederse…
Edit: Ekran görüntüsünü mobilden aldığımdan dolayı metinlerde kayma oluşmuş düzelttim.
Adsız

Günaydın dostum. TurkNet online işlemlerden arıza kaydı aç. ve adsl 2 olan hattını vdsl 2 ye geçmesini talep et. tabi ki alt yapın vdsl 2 destekliyorsa dicem ama sana zaten 100 mbps tanımlamışlar. ve bu desteklediğini gösteriyor. bu şekilde sorununu çözebilirsin.

Söylediğin gibi hattımın adsl2 gözüktüğünü ve vdsl2 olması gerektiğini destek kaydın da tekrardan dile getirdim şimdi ancak bir sonuç alabileceğimi sanmıyorum.



Paylaştığım resimlerdeki hat sinyal , kayıp bilgileri hakkında bir çıkarımda bulunabilecek biri var mı ? Snr margin ve diğer değerler normal seviyede mi yoksa ortada bir sorun mu var ?

Sende farklı bir konu daha var. senin başına gelen geçen aylarda benim başıma da geldi. bende daha önce YAPAdaydım ve 85/30 hızlarım vardı. bulunduğum bölgede tt alt yapı çalışması ile saha dolaplarını değiştirdiler ve hattım bi anda 28/19 düştü. bende 2 hafta uğraştım. artık bölgemde YAPAnın cortladığını ve vae ile 88/8 alabileceğimi söylediler. ben de kabul ettim. şuanda bu hızları stabil olarak kullanıyorum. tahminim artık senin bölgende de yapanın bittiğini gösteriyor.

birde bina içi kabloların eski ise %100 bakır cat6 çektir. işe yarıyor.

Sende farklı bir konu daha var.

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum.Durup dururken bir sorun ortaya çıksaydı modemden, iç tesisattan şüphelenebilirdim ancak ne hikmetse bütün sorunlar türktelekomun evin 50 metre uzağına saha dolabı kurmasından sonra ortaya çıktı.
Daha 2 gün önce saha dolabı üzerinde çalışan tt personelini gördüm hemen gittim yanına;

+Kolay gelsin , gelmeyecek mi bu internet daha ?
-Geldi abi sende yok mu ?
+1 haftadır yok bende internet öyle bekliyoruz.
-Bakalım abi hemen bina numarası daire ne ?
+Bina No : 47 , Daire : 17
-Hemen bakalım, Turktelekom demi senin?
+Yok turk.net benim internet servis sağlayıcı
-Haa ozaman bir şey yapamam ben.
+Nasıl yapamazsın ya, sen yapamazsan kim yapıyor bu işi?
-TurkNet’ e bildireceksin, o turktelekoma bildirecek, biz ondan sonra gelip bakıcaz.
+E bildirdim zaten kaç gün önce, her durumda yine gelip sen bakacaksın şimdi hazır burdayken bir şey yapamazmısın?
-Yok bana kayıt düşmeden bakamam.

Sonuç olarak söve saya uzaklaştım.Bu işi turktelekom yokuşa sürüyor gibi hissediyorum ancak turktelekom biz kullanıcıları muhattap almıyor ve burada görev turk.net’e düşüyor.

Bina içi kablolar nedir ne değildir bilmiyorum ama ayın 9’una kadar yıllardır hiçbir sorun yaşamıyordum(çok ender yılda 1-2 kere bir kaç saatde çözülen saçma sapan sorun haricinde). Vdsl2 50mbps kullanıyordum download hızım haftasonu akşam 8-10 da bile 45mbps’nin altına düşmüyordu. Birde Apartman iç tesisat ve 5. kattayım, bina içi hattın yenilenmesi maliyeti nedir bilmiyorum ancak ciddi bir rakama ulaşabileceğini düşünüyorum.

1 Beğeni

Aynı şeyleri yaşadım hatta bende saha elemanını saha dolabında yakaladım :smile: yazdığın dialogları okurken yaşadıklarım aklıma geldi :smile: yapman gerekeni biliyorsun. hatta bırak online işlemleri. direk arıza hattını ara. dün burada bir arkadaş vermişti farklı bir konuyla alakalı ama aradım TurkNet arıza hattı çıktı. 0(212) 703 43 71 bu numaradan tüm sorunlarını ilet. yapadan vae ye geçmek istiyorum. adsl 2 modunu vdsl 2 yapmanızı rica ediyorum fln gibi. ama süreci takip et. ben vae ye geçerken tt saha elemanını göndermişler. benim zile basmadan 2 tane küçük kablo çekip ucuna da ismimi yazıp uzamışlar. ben farketmesem hala bekleyeceğim. tekrardan TurkNet online işlemlerden arıza kaydı açtım. tt başka bir saha elemanını gönderdi. gelen çocuk allahtan insaflı bir eleman çıktı. hatta ilk gelen elemana sövdü :smile: benim kabloyu bina ankastresinden bağladıktan sonra saha dolabına gitti. orada da muhtemelen portu değiştirdi olayım bitti. yani süreci takip et dememdeki olay tt saha elemanlarının iş güzarlığı çok oluyor. bu konuda TurkNet birşey yapamaz çünkü alt yapı tt nin TurkNet sadece görev emri verebilir. bunları yaptığın takdirde sorunun çözülür.

ben 7 ay önce çevremde bulunan bir elektrikçiye cat6 çektirdiğimde metresi 3 liraydı. 30 metre çektirdim işçilikle birlikte 170 lira tuttu. kendimde çekerdim de uğraşmak istemedim. eğer sen kendin çekebilirsen maliyeti düşürürsün. ama cat6 kablonun %100 bakır olmasına dikkat et. normal telefon kablosu da işini görür ama artık %100 bakır kablo üretmedikleri için bir işe yaramaz. sana şimdiden kolaylıklar diliyorum dostum :smile:

1 Beğeni

bir de netspeed.com.tr üzerinden alt yapını sorgulayıp paylaşırmısın ?

süper. yazdıklarımı uyguladığında işin çözülür.

Son durum
Adsl2+ dan vdsl2 yapıldı ama
Download 6mbps
Upload: 0,20mbps

Yok arkadaş bizim ülkede bir konuda ilerleme oluyorsa kesin ucu tüketiciye bir şekilde dokunuyor.
AKK kalkacak diye sevinirken, AKK yı kaldırıp hızı 4 de 1 düşürüp fiyatıda 2 katına çektiler.

Şimdi altyapı geliştirmesi yapıyoruz hızlar 2 katına çıkacak dediklerinde işkillenmeliydim. Altyapı geliştirildi, fiyat arttı ve teorik hızlar 2 katına çıktı ama mevcut hız eski hızın 1/25 (olması gerekenin 1/50 si)ine düştü. Şuan eski hızımın 1/9 undayım. Gıdım gıdım çıkabiliriz inşallah.
(sitemim TurkNet 'e değil düzene)

Az önce söylediğim gibi. sadece vdsl 2 yapmakla bitmiyor. sizin bölgedeki yapa sona ermiş. yakın zamanda senin bulunduğun mahalleye de gigafiber gelebilir. ama o zamana kadar vae ye geçmelisin. sorgulama yaptığın hızları alabilmen için. ve tabiki cat6 kabloyu da çekmelisin.

Haklısın bu alt yapılar konusunda çok geç kalındı. lakin bunun tt ile de kısmen alakası yok. zamanında belediyelerin iss lerin yeni alt yapıları döşemeleri halinde aylık kira bedelini belediyelere ödeyeceği ve bu yüzden alt yapıyı yenilemediğini söyleniyordu. ve ne olduysa 2020 den itibaren yenileme çalışmaları başladı. ama tabi havaii olarak.

Benim bulunduğum mahalleye 2 ay önce TurkNet kabloları döşendi. gigafiber için. ama hala aktifleşmedi. sorgulama yaptığımda hala vae alt yapısını görüyorum. hiç bir yerden bilgi de alamıyorum. arada bir buraya gelip bakıyorum. bir gelişme varmı diye birisi bir bilgi vermişmi diye de yok. bekliyoruz. bakalım…

Bir ilgisi varmı bilmiyorum ama hat vdsl2 yapıldıktan sonra Vae devre dışı yapılmış, ne anlama geliyor bu?


Fiziksel Durum (VAE) KAPALI - bu senin hala YAPAda olduğunu gösterir.

Ayrıca bunu şimdi farkettim. senin modemde dsl ışığı yanıyormuydu vdsl2 ye geçmeden önce ?

yanıyordu ama yanması çok uzun sürüyordu. normalde modem açıp kapadıktan sonra 30sn içinde internet dahil gelirken , adsl moddayken 3-5 dk yı buluyordu.

VAE ye geçtikten sonra görselin bu olacak…

Merhaba,
Kafam biraz karıştı çünkü: 50mb kullanırken hızınız düşmüş :slight_smile: siz YAPA mısınız veya sonradan YAPA’ya mı geçtiniz?
eğer öyleyese değerleri YAPA ya göre yorumlamak pek yerin de olmaz . Temsilciden gelecek cevapları takip edin.

Evet hatırladığım kadarıyla YAPA idi daha önce. Benim hız arttırımı vs için talebim de yoktu açıkçası. Temsilci arayıp 99tlye 100 mbps verelimmi deyince atladım balıklama ve pirince giderken evdeki bulgurdan da olduk. Günde 50 kere destek sayfasını yeniliyorum temsilci bir şey yazarsa kaçırmıyayım diye…

Tamam, YAPA modun da size VAE 100mb teklif edilmiş ki, YAPA’dan VAE geçişler de bir nevi ADSL/VDSL geçişleriyle aynı olduğu için, süreçler de buna benzer. Arka plan da ellerinden geleni yapıyorlardır. Süreç uzarsa her hangi bir problemle karşılaşırsanız EFG’e buradan ulaşabilirsiniz.

Son durum; dün itibariyle hızım 2mbps den 6mbps ye çıkarıldı süreç devam ediyor.
Edit: Ara ara online işlemlerden baktığımda Vae bir aktif bir aktif değil oluyordu bir anlam ifade ediyormu bilmiyorum