2.4 GHz de dalgalı kur

Merhaba
Eski TurkNet adsl yeni fiber TurkNet kullanıcısıyım.
Dün Bağlantım yapılıp akyivasyon tamamlandı ama dünden beri 2.4 GHz ile wifiye bağlandığımda çok dalgalı değerler alıyorum faklı cihazlardan birbirine uzak değerler yani mesela 2 oppo reno 5 lite cihazdan birinde 60 mbps hıza ulaşırken diğerinde 25-35 mbps değerler görüyorum bir diğer cihaz Casper notebook (2003 model) ile bağlandığımda 95 mbps görüyorum.
5 GHz ile bağlandığımda hepsinde stabil ve maksimum hızı görebiliyorum fakat bu seferde mesafe uzaklaştığı için kopma yaşıyorum.
Bu arada kablo ile bağlandığımdada maksimum hızı alabiliyorum.
Destek talebi oluşturdum fakat oradada modemin buluştuğu hız maksimum seviyede gözüküyor.
Modemin arayüz ayarlarından bazı değişikliklerle düzelebileğini bir kaç yerde okudum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
2.4 ghz ile Daha stabil ve daha yüksek (en azından 90 mbps) hızlı geçirmeniz dileğiyle.

Destek numarası: 48970636
Abone numarası: 2475779

Apartman ise ve kat izolasyonu kötü ise 2.4 dalgalanma gayet normal. 5ghz kesfetmemelerini dile.

5 dairelik bir apartman benimle beraber 2 kişi fiber kullanıyor diğer ikisi normal internet.

Merhaba, daha iyi sonucu alabilmek için kablolu olarak hız testi yapmanızda fayda var.

Yukarıda belirttiğim gibi kablolu olarak bağlantı yaptığımda hızımla ilgili bir sorun görünmüyor 110 mbps hızlara ulaşıyor.
Wifi ile 5 GHz ile de hızı. 100 mbps yi buluyor.
Lakin 2.4 GHz ile ekteki gibi 25-35 mbps arasında oynuyor.

Bu konuda TurkNet’in yardımcı olabileceği bir durum yok maalesef. 2.4Ghz bandı geniş kullanım alanına sahip bir banttır. Hasebiyle mikrodalga fırını çalıştırmanızdan dahi etkilenecek kadar hassas bir duruma gelmiştir. Önerim yalnızca 5Ghz ağında kullanım sağlamanız ya da dalgalanmalar deneyiminizi etkilemiyorsa değerleri göz ardı etmenizdir.

Forumda farklı bir konuda bununla alakalı detaylı içerikler yazmıştım bulursam eklerim ya da siz araştırabilirsiniz.

2.4ghz de tam verim alamazsınız %50 lik değişken olabilir zira çevredeki birçok alıcı veya vericiler 2.4 bandını kullanır yoğun kullanımda kısıtlanma olur hız düşümü olur performans kaybı olur
Kesin sonuç için 5ghz veya kablolu test yapmanız lazım ki onlarda da sorun yok diyorsunuz burada sorun olmadığını görebilirsin 2.4ghz haricinde oda normal etrafında cihazlar 2.4 bandını kullanıyor kumandalar TV ler mobil baz istasyonları vb gibi birçok sistemler bu bandı kullanır binada çok fazla internet kullanıcısı varsa oda çok etkiler durum bu şekilde

Teşekkür ederim arkadaşlar yani çözüm 5G başkada çözüm yok anlaşılan.

Arkadaşların söylediklerine ek olarak modem ve modem konumlandırması bu konu da çok önemli.

Şahsen keenetic omni modem ile 2.4 ghz de 8 metre mesafe de arada 2 duvar var yaklaşık 75 mbps hız alıyorum. 16 dairelik bir yerde oturuyorum. Yan apartmanım da 12 daire. Anlayacağınız wifiler havada uçuyor. Keenetic modemler en boş 2.4 ghz kanalını tespit edip otomatik boş kanala yerleştiriyor. Buda bana tabi avantaj sağlıyor. Tabi arada dalgalanmalar olup 45 50 ye kadar düştüğü oluyor.

Size tavsiyem modem konumlandırmanızı düzgün yapmanız ama bunu yapar iken fiber kablolara zarar verme durumunuz var. Dikkatli olmalısınız. Modem yanında sinyali etkileyecek telefon vb şeyler olmamalı. Ayrıca telefonlarınız da bluetooth açıksa kapatın bu bile hızı büyük ölçüde kesiyor. Ayrıca wifi analyzer kullanıp en boş kanalı orada görüp modem den manuel 2.4 ghz için o boş kanalı seçebilirsiniz. Aklıma gelen şuan bunlar.

1 Beğeni

Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıp deneme yapacağım.

2 Beğeni