Selam arkadaşlar dün TurkNet GigaFiber kuruldu. Modem olarak VMG8623-T50B verdiler. Kullanıyorum modemin arayüzünde değiştirebileceğim bir ayar var mı daha iyi olabilmesi için DNS, kanal vs.
Ve hız testi yaptığımda Normal olarak 60-70 arası dow up çıkıyor. 5G İle yaptığımda ise 293dow 487up görmüştüm şimdi o bile yarıya düştü. Neden hız alamıyorum hızın yarısını bile alamıyorum.
Kablosuz Ayarları diye bir bölüm olması lazım. Bu veya benzeri bir bölüm varsa oradan yapacaksınız.
Veya modem kullanma kılavuzundan ya da internetten de bakabilirsiniz.
Modemde yoktur bence ama Wireless Analyzer indirirseniz Play Store veya Microsoft Store’dan çevrenizdeki modemlerin kanallarını görebelirsiniz, bu uygulamalar kanal öneriyor ama benim tavsiyem en iyisini bulana kadar tek tek denemeniz.
Kullandığın cihaz wifi 5 destekli ise öyle yüksek hızlar göremezsin eğer wifi 6 destekli bir cihaz ile 5Ghz bandından test yaparsan 860mbps’leri görebilirsin cihazının wifi sürümünü internette araştırıp kontrol et istersen
Kablosuz da aldığınız hızlar bana normal geldi çünkü WIFI 6 modemin de 1 gigabite yakın değerler alırsınız diye biliyorum. 1 gigabit lan kablosuyla Modemi kablolu takıp test yapmanızı tavsiye ederim.