Zyxel VMG8623-T50B / VMG3625-T50B Wifi Çekim Gücü Arttırma

Modem arayüzüne giriş yapıyoruz ardından bakım kısmından yedekle ve geri yükle menüsünü seçip konfigürasyonu yedekleme tuşuna basıyoruz.

Ardından indirdiğimiz dosyayı kopyalayıp farklı bir isimle kaydediyoruz. İlk indirdiğimiz dosyayı saklamanızı tavsiye ederim.

image

Farklı isimle kaydettiğimiz dosyaya sağ tıklayıp herhangi bir not defteri uygulamasıyla açıyoruz ardından ctrl+f kombinasyonunu kullandıktan sonra arama kısmına 2.4GHz yazıyoruz ve işaretlediğim kısımlardaki ülke kodu ve yanındaki sayıları BO ve 1 olarak değiştiriyoruz ve değiştirdikten sonra aynısını biraz daha aşağıda olan 5GHz için de uyguluyoruz.

image

image

Bunları değiştirdikten sonra dosyayı kaydediyoruz ve ilk başta modem arayüzünden girdiğimiz menüden konfigürasyonu geri yükle kısmına gelip kaydettiğimiz dosyayı seçtikten sonra karşıya yükle butonuna basıyoruz ve modemin yeniden başlamasını bekliyoruz.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra wifi çekim gücünüz az da olsa artacaktır.

4 Beğeni

bu işlem tam olarak ne yapıyor?

5ghz’de dfs yi kapatabilir miyiz acaba benzer yolla.

Ülke kodunu değiştirerek sinyal gücünü arttırıyor diye biliyorum. DFS kapatılmaz ama büyük ihtimalle.

Ülke kodu değiştirermek bazen çok işe yarıyor. 2 km uzakta karşılıklı 5ghz çalışan ubiquiti cihazım vardı. 2 kmde bina vs etkeninden %30 gibi bir sinayl seviyesiyle çekiyordu. Ülkeyi Amerikaya getirdiğimde %78 gibi bir sinyal alabilmiştim. Hızım ve interneim sabil olmuştu.

1 Beğeni

BO hangi ülkenin kodu?

burada bulamadım.

Tam olarak emin değilim ancak Bolivya olduğunu düşünüyorum bu yöntemi DonanımHaber de bir yorumda görmüştüm ve denediğimde işe yaramıştı

Merhaba ben bu dediğinizi yaptım fakat ilerleyen zamanlarda internet kopmaları ping veya performansda düşüklük yaşar mıyım wifi doğru çekmediği için Xiaomi Wifi Tekrarlayıcı AC1200 5ghz Wifi Menzil Genişletici 1200MBPS Wifi Sinyal Amplifikatörü aldım ama bunda da ip çakışması ve wifi gücü yetersiz kaldığı için kullanamadım

Merhabalar bilgi ve tecrübelerimi paylaşayım :grin:

İlk olarak kablosuz erişim noktasının yayın gücünü yükseltmek ilk bakışta signal ratioyu yükselterek daha uzakta daha yüksek hız alabileceğimizi söylese de bu hem erişim noktasının hemde istemcinin yayın güçleri yüksek ise verimli çalışacaktır. Aksi halde kullandığımız telefon ve bilgisayarların yayın güçleri düşüktür ve erişim noktası nekadar yüksek yayın yaparsa yapsın belli bir mesafeden sonra (istemcinin sinyali erişim noktasına ulaşabildiği kadar) sonra bağlantı kopacaktır. Bir diğer dez avantaj istemci düşük hızda veri göndereceği için bandı meşgul ederek küçük veriyi düşük hızla uzun sürede gönderip diğer cihazlar için gecikmelere neden olacak (ax hariç). Bu nedenle erişim noktası ile istemcinin yayın güçleri aynı olması en verimlisidir. Veya erişim noktası ufak bir miktar yüksek olabilir. Ben kendi evimde 2.4 ghz 13db de 5 ghz 20db de kullanıyorum.

İkinci konu kablosuz tekrarlayıcılar. Tekrarlayıcı iki farklı kablosuz arayüz kullanmıyorsa, bağlı olduğu banttan yayın yapıyorsa kablosuz bağlantı hızınızı potansiyelin yarısına indirmiş oluyorsunuz.

Üçüncü konu nekadar yüksek yayın okadar çok gürültü demektir.