Zyxel VMG8623-T50B Kablosuz aşırı yavaş

Merhabalar.

TurkNet’in faturaya ek 12 ay taksitle sunduğu Zyxel VMG8623-T50B modemi kullanmaktayım. Kablosuz ayarlarını ne kadar kurcalasam da, kablosuz ağ hızım aşırı yavaş. İnternetim ilk geldiğinde kablosuzun yavaş olmasının doğal bir durum olduğunu düşündüm, ancak internette ve kendi yakın çevremde kabloyla aldıkları hızın aynısını kablosuz alan kişiler gördüm, demek ki bu gayet mümkün.

2.4 Ghz bandı için kanal ve bant genişliği ayarlarını, diğer cihazların en az bulunduğu banda göre ayarladım. Çevrede benimkinden başka 5 Ghz bandında yayın yapan cihaz olmadığı için onu otomatikte bıraktım. 802.11 modu, 5 GHz bandı için “sadece 802.11ac”, 2.4 Ghz bandı için “sadece 802.11n” olarak ayarlıdır.

Site, yeni üyelere birden fazla fotoğraf ve ikiden fazla link koymaya izin vermediği için tüm hız testlerim ve ayarlarım burada mevcuttur. Kablosuz tüm hız testleri modemin dibinde yapılmıştır.

Kablosuz hızımı nasıl yükseltebilirim?

(Dip not: Sıkıntı telefonumda değil. Evdeki 3 farklı telefonda ve kablosuz bağlantı ile kullanılınca laptopta da böyle yavaş hızlar alıyorum.)

Firmware güncellemeyi denediniz mi?

Çünkü yazılımı iyi değil. Özellikle 5ghz de sıkıntılı

İşe yaradı sayılır. Bazen anlık 40-45 mbps’e çıkıyor ama yine de 8-16 arasında değişiyor genelde.

Zyxel’in kendi sitesinden bir kere güncelledim. Mevcut surüm V5.50(ABPM.4)F0.

5 ghz bandını only ac yapmayın ac/n yapın kanal ayarları otomatik kanal genişlikleri 20/40/80 yapın modem otomatik ayarladığı takdirde bir deneyin olmazsa diğer ayarlara yönelirsiniz