Zyxel VMG3625-T50B Modemde Problem

Merhabalar, 1 hafta önce akrabama TurkNet paket ve TurkNet’ in verdiği Zyxel VMG3625-T50B modemi aldık. Belirli aralıklarda modem üzerinde 2.4 ghz WIFI ışığı yanmasına rağmen telefon veya pc den kablosuz ağında modem ismi gözükmüyor. Evde 5Ghz destekleyen bir cihaz olmadığı için sadece 2.4Ghz aktif. Sorunu sadece modem arkasındaki Wifi yi kapatan siyah küçük düğme ile kapat aç yaparak düzeltebiliyorum.

Modemin yazılım sürümünü nedir?

Modem arayüzüne girerek 2.4 ve 5 ghz wifi isimlerini farklı isimlerle değiştirin düzelecektir.

Şuan evde değilim fakat yazılım ile ne gibi bir alakası olabilir? İlla ki güncel mi olması lazım?

2.4 ghz kablosuz bağlantı ismini değiştirmiştim. 5. ghz fabrika ayarlarındaki gibi ve kapalı.
Lakin Modem ismini girerken Türkçe karakter kullandırmıyordu. Türkçe karakter olmadan hepsini büyük olarak yazdım.

2 Beğeni

Türknetin verdiği modemin ilk yazlımlarında sıkıntı vardı o yüzden sordum. Özellikle wifi kısmında sıkıntı oluyordu. 5 ghz wifi kendi kendine kapanıyordu gibi sıkıntılar vardı. Bundan bir önceki ve son sürümde sıkıntılar çözüldü.

2 Beğeni

Evet denk geldim fakat çoğunda 5ghz de sıkıntı yaşadığını gördüm. İlk yazılımların version ismini biliyor musunuz? Karşılaştırayım ona göre güncelleme yapayım. TurkNet’in bu şekilde sorun çıkartan bir modem vermesi beni bir tık üzdü.

Benim kullandığım modemim model kodu zyxel vmg8623-t50b olduğu için sürümleri farklı olabilir.
Bildiğim kadarıyla ilk yazılımda sadece İngilizce dil desteği vardı.

Her kullanıcının yaptığı gibi TurkNet 'te modemin teknik özelliklerine güvenerek bu modemi almıştır.

Arayüz Türkçe idi. Fabrika ayarlarına döndürüp bir miktar daha bekleyeceğim. Olmaz ise güncelleme yaparım. Sorun devam ederse iade ve değişim talebi istenir artık.
Bu modemlerde WPS var mı? nedense sanki wifi gizlenmiş gibi görünüyor.

Güncellemelerden sonra modem kendine geliyor diyebilirim.

Evet var.

bende de aynı modemden mevcut, wifi ayarlarında SSID gizle gibi bir seçenek olması lazım, o seçiliyse eğer SSID gizlenmiştir, dilerseniz uzaktan bağlanarak yardımcı olabilirim.

Evet öyle bir kısım mevcut fakat tıklama kapalı. Yanında ise WPS 2.0 da desteklenmemektedir yazmakta. Gizli olsa bile ne zaman gözükmeyeceği belli olmuyor 1 gün sonrada gözükmeye biliyor yarım saat sonrada.

Bugün biraz araştırma yaptım ve gördüm ki sizin kullandığınız modem iler zyxel vmg8623-t50b modemin güncel yazılım sürümlerinin numarasını aynı olduğunu gördüm. Bendeki mevcut sürüm: V5.50(ABPM.5)F1
wifi isminin kaybolması sıkıntısı eski sürümlerde vardı. Son iki güncelleme ile tamamiyle çözüldü.

Evet bende kontrol ettiğimde sizin belirttiğiniz sürüm ile aynı ve açıkcası yeni güncelleme var mı yok mu bilmiyorum ve yükleme işlemleri ile uğraşmak istemiyorum. Modemi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denedim. İlk gün gözüktü fakat 2. gün tekrar gözükmemeye başladı. Online işlemlerden destek kaydı açıp sorunu ince detayına kadar anlattım. Geri dönüşlerine göre iade veya değişim talep edeceğim.

@Sadettin42 senin dediginin doğru o problem ler 5F1 surumunde çözüldü 4F0 Surumude sorunluydu ama şöyle birşey var ipv6 kullaniyorum mecbur 5F1 surumunde calismadigi icin 3f2 ye döndüm zyxel su ipv6 sorununucozmesi lazım