Zyxel vmg3625-t50b ipv6 hizmeti başvurusu

Merhabalar ben daha yeni TurkNet’li oldum. Öğrendiğime göre TurkNet ipv6 hizmeti veriyormuş ve benim kullandığım modem bunu destekliyor. Ben nasıl bu hizmetten faydalanabilirim?

Sistem uygunluk durumuna göre otomatik atama yapılacaktır.

1 Beğeni

Anladığım kadarı ile benim hiçbir işlem yapmama gerek yok. Bu işlem halledilecek. O zaman teşekkürlerimi iletiyorum. Ben aynı zamanda statik IP kullanıyorum. Statik IP ve ipv6 beraber çalışabiliyor. Öyle değil mi? Tekrardan teşekkürler.

Evet işlem yapmanıza gerek yok otomatik olarak tanımlama yapılacak. Statik + v6 birlikte çalışabilmektedir.

1 Beğeni

Tekrardan merhabalar acaba ipv6 hizmetinin aktif olması ne kadar sürüyor? Önce bir kontrol aşaması mı var? Bilgisizliğimden ve merakımdan soruyorum. Tekrardan teşekkürler.

Bununla ilgili net bir süre bilgisi veremiyorum maalesef. Şöyle söyleyebilirim daha çok bağlı olduğunuz santrale göre değişen bir durum. Santralde bulunan cihazın güncelliğine göre süre değişebilmektedir. İstediğiniz soruyu sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :hugs:

1 Beğeni

Dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum. Benim geriye sadece tek bir sorum kaldı. İlginç bir şekilde TurkNet sitesi üzerinde hız testi yaptığımda indirme hızım 91 mbps çıktı. VDSL için oldukça normal ve iyi bir hız ama bana garip gelen steam gibi indirme servislerinde hızım 108 mbps civarı gözüküyor. Hız testlerinde bir sınırlama mı var? Yoksa Türk Telekom(Yerel Operatör) kaynaklı mı? Onlar mı kilitliyor? Not: Açtığım konu ile alakasız bir soru şimdiden özür dilerim. Ek olarak: Hatay/İskenderun için GigaFiber çalışması var mı? Yoksa bunu talep olarak iletebilir misiniz?

Hız testlerinde tam olarak modeme ulaşan hız gözükmez, test sırasında görev yöneticisi üzerinden ethernet bölümünden gelen hızı tam olarak görebilirsiniz. Modeminize 100 geliyorsa eğer ethernet kablonuzda veya anakartta bir problem yoksa bilgisayarınıza ulaştığına emin olabilirsiniz.

91,108 gibi hızlar geliyor ise kısıtlama yoktur.

Estağfurullah istediğiniz soruyu sorabilirsiniz :hugs:

Hatay 2021 GigaFiber planları arasında yer almamaktadır, mahalle bilgisi iletirseniz gerekli birime talep olarak ileteceğim. Rica ederim, iyi geceler dilerim :waxing_crescent_moon:

1 Beğeni

Yenişehir Mah, Yavuz Sultan Selim Cad, İskenderun Hatay. Bütün yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi geceler dilerim.

1 Beğeni

Belirttiğiniz adresi(güvenlik sebebiyle apartman bilgisini mesajınızdan kaldırdım) ilgili birime iletiyorum.
Bu arada yukarıda yazmayı unutmuşum :roll_eyes: TurkNet’ e ve forumumuza hoş geldiniz :hugs: Rica ederim, iyi geceler dilerim :crescent_moon:

1 Beğeni

Muhtemelen mbit-mbyte dönüşümünü yanlış yapıyorsun. 91mbit per second ile saniyede 11,3mbyte indirebilirsin. 8’e bölmen gerekiyor.

108 mbit internet hızı aldığınıza göre fiber internet kullanıyorsunuz. Fiber internette 100 mbit olan internet hızını 110 mbit civarına çektiğini forumda başka bir konu da okumuştum

VDSL2+ cat5e kablo geliyor. Zyxel vmg3625-t50b modem ile beraber kullanıyorum.