ZyXEL VMG3312 B10B Modem Kurulumu

Zyxel VMG3312-B10B Modem kurulum işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle servis sağlayıcınızdan (ttnet, superonline, vodafone v.b.) adsl kullanıcı adı şifre bilgisi almanız gerekiyor. Adsl kullanıcı adı şifre bilgisi aldıysanız eğer modemin kablo bağlantıları tam olarak takılı ise, ayrıca modem üzerinde yer alan ışıkların sabit olarak yandığından eminseniz modem kurulumuna başlayabilirsiniz. Öncelikle modeme kablolu yada kablosuz olarak bağlı olan bir cihaz üzerinden boş bir internet sayfası açarak, yukarıda yer alan adres satırına 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna basarak sayfaya giriş yapıyoruz.

zyxel-vmg3312-b10b-modem

Zyxel modem arayüz sayfası açıldığı takdirde Kullanıcı Adı bölümüne admin Şifre bölümüne ise ttnet yazarak sayfanın hemen sağ en altında yer alan Oturum aç butonuna tıklayıp sayfaya giriş yapıyoruz. (Not: Kullanıcı adı şifre hatalı uyarısı alıyorsanız eğer modemin hemen arkasında yer alan reset çukuruna bir iğne veya kürdan yardımıyla 5-10 sn basılı tutarak modeme reset attıktan sonra aynı bilgilerle giriş yapabilirsiniz.)

zyxel-vmg3312-b10b-modem-nasil-kurulur

Modem arayüzü giriş şifresi değiştirme ekranı açılacaktır. Bu bölümde modem arayüzü giriş şifrenizi belirledikten sonra ilerleyen zamanlarda unutmamanız için Atla butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

zyxel-vmg3312-b10b-modem-ayarlari

Modem arayüzü kullanıcı adı şifre bilgisini yazıp giriş yaptıktan sonra açılan ana ekranda, internet ayarlarını yapılandıracağımız sayfaya giriş yapılması gerekiyor. Sayfanın en altında yer alan kategorilerden Ağ Ayarı seçeneğinin üzerine gelerek, yukarıya doğru açılan seçeneklerden Genişbant sekmesine tıklayıp sayfaya giriş yapıyoruz.

Genişbant sekmesine tıkladıktan sonra açılan sayfada bağlantı tercihleri gelecektir. ADSL hizmet alıyorsanız 1. satırda yer alan İnternet_DSL bölümünün, eğer VDSL hizmet alıyorsanız 3. satırda yer alan Internet_DSL ibaresinin sonundaki kalem simgesine tıklayarak internet ayarlarını yapılandıracağımız bölümü açıyoruz.

(Bazı sürümlerde bu isimler MyISP_xDSL veya MyISP_ETH olarak görünebilir.)

İnternet_DSL seçeneğini düzenle butonuna bastıktan sonra açılan sayfada PPP Bilgisi bölümünde yer alan PPP Kullanıcı Adı alanına servis sağlayıcınızdan (ttnet, superonline, vodafone v.b.) almış olduğunuz kullanıcı adını uzantısıyla (örn: @ttnet) beraber yazarak, hemen altında yer alan PPP Şifre alanına ise yine servis sağlayıcınızdan almış olduğunuz şifreyi yazıp sayfanın hemen sağ en altında yer alan Uygula butonuna basarak ayarları kaydediyoruz.

Alıntıdır;

Teknoloji Devri

2 Beğeni