Zyxel VMG 8623-3625 T50B için ABPM6C0 yazılımı

Sonunda zyxel yeni yazılımını yayınladı. Bu yazılımı VMG8623-T50B-VMG3625-T50B modemlere yükleyebilirsiniz. Burda yazılmamış olan modemlere yüklenmesini doğru bulmuyorum şahsen başıma geldi yanlış yazılım yüzünden modem garantilik oldu.

Yazılımdaki yenilikler ise benim tek gördüğüm ip almanın hızlanması onun dışında temada değişiklik var, menulerde yazıların fontu değişmiş, kablosuz sekmesine MESH bölümü gelmiş ve Operation mode diye bir bölüm gelmiş onun dışında değişiklik maalesef göremedim.

İpv6 deneyemiyorum atalı değil.

Yazılımın linki:

V550ABPM6C0.zip)&file_subpath=%2FV550ABPM6C0&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Yazılımı donanım haber’deki konudan aldım bilginize.

1 Beğeni

Merhaba @Hasan_Enes bu yeni yazılım değil malesef bilgilendireyim mayıs ayında çıkarılan global yazılım güvenlik yaması içeren bir yazılım.

2 Beğeni

VMG8623-T50B V550ABPM6C0 sürümde IPV6 çalışıyor sadece modem arayüzünde ipv6 adresi görünmüyor.Google test ve ipv6 speet test aktif arkadaşlar.

Global cihaz ise sizinki sorun yok ama bu yazılım F1 yazılımı ile aynı sadece biri global biri TurkNet için çıkarılmış ayrıca cihazı global olmayanlar bu yazılımı yüklediklerinde modem arayüz şifresi kabul etmemesi gibi bir sorunla karşılaşma riski çok yüksek.

Güvenlik hakkında geliştirmeler mevcut, onun yanı sıra mesh sistemi için ayrı sekme eklenmiş modemin repeater mı acces pointmi yoksa router mı olarak çalışacağını belirleyebildiğiniz yeni Operatıon Mode sekmesi eklenmiş ve ip alma hızlanmış he birde wifi nin kendine gelme süresindede azalma var. Ben şahsen f0 yazılımı hariç C0 ve G0 yazılımlarında herhangibir sıkıntı göremedim bütün bilgiler modeminizle aynı oluyor bilginize. Tabi risk size ait yinede.

2 Beğeni

Aynı menüler F1 yazılımın da mevcut sadece TurkNet in isteği üzerine gizlenmiş menüler ip alma hızı hakkında bir şey diyemem ip almayı hızlandırmak istiyorsanız önerim vdsl veya adsl hangi internet hattını kullanıyorsanız onun dışındaki internet çeşit protokollerini kapatın 10 sn fark ediyor hatta ipv6 yı kapatıp sadece ipv4 ayarına alınca bir 5 6 saniye daha fark ediyor bende ki 3625 in tam anlamıyla açılması 20 25 saniyeyi geçmiyor.

1 Beğeni

Ben para verdiğim bir üründe bazı öğelerin kullanım dışı kalmasını yanlış buluyorum sizin burda bahsettiğinizden çok daha fazla ayar gizlenmiş olma ihtimali yüksek.

Ben kullanmadığım herşeyi kapatıyorum gayet hızlı suan abpm6 kurulu.

Bende aynı fikirdeyim ama stabil çalışması için mecbur kalıyor insan ben yazılım olarak incelediğim de daha gizlenmiş 3 tane ana menü ve bunların alt menüleri var stabil çalışsa bende isterim bütün özellikleri açık halde kullanmayı ama bir özelliği açıyorum başka bir yer bozuluyor çok değişik bir cihaz.:grin:

1 Beğeni

Valla ürün değişik modem ilk geldiğinde wifi ayarı değişince 5g bozuluyor bidaha ayar değişince düzeliyordu :smiley:

bide şu modeme snr ayarı gelse benim bildiğim Telnetten yapılıyor ama rehber bulamadım.

2 Beğeni

Telnet üzerinden ayarı var ama giriş yapılan profil in kodu etkinleştirmeye yetkisi yok root veya supervisor şifreleri ile giriş yapsam da koda izin vermiyor yazılımsal engellenmiş.

1 Beğeni

Yapacak birşey yok bu durumda o zaman. Zyxel’in sıkıntısı yazılım şu yazılımı keenetic gibi yapsalar aslında daha fazla tercih edilen bir modem olur diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Üstat bende vatandan alınma 3625-t50 var. Uzaktan erişimi artık sağlayamıyorum. TurkNet daha önce cgnat kullanılmayan çoğu yerde cgnata geçmiş. Köyde vdsl dolabı geçen sene konmuştu. Uzaktan erişimim vardı artık yok. Yoksa denerdim. @KASPAROV

1 Beğeni

@Gulnare uzaktan erişimi ilk aldığımda denedim sonrasında bir daha ihtiyacım olmadı akşam kontrol ederim sonra sonuçları paylaşırım.

1 Beğeni

V550ABPM6G0 sürümü ne zaman çıkacak bir bilginiz var mı?

1 Beğeni

Hocam dh de gördüğüm müşteri temsilcisine sormuşlar ama böyle bir yazılımın çıkmadığını söylemiş türkiye temsilcisi şuan belli değil

O yazılım çıktı nedendir bilmiyorum 2 hafta içinde yazılımı Zyxel destek sitesinden kaldırdılar yine global bir sürüm birde v550(ABOM6)G0 o yazılımın kod ismi

abom la abpm farkı nedir hocam

1 Beğeni

Bir fikrim yok yazılım tabanları aynı muhtemelen abom un ülke desteği daha fazla veya daha az.:person_shrugging:

2 Beğeni

Bir yazılım gelecek sanırım birisi söylemişti. :thinking:

O yazılım var mı şuan sende?