Zyxel T50b çekim sorunu

Merhabalar arkadaşlar Benim böyle bir Sorunum var Odamda WiFi Çekmiyor kendi telefonumun İnternetini kullanıyorum sizce Modem Sorun Var teknik Servise mi göndermeliyimi

5ghz çekmeyebilir ama 2.4 ghz çekmesi gerekiyor diye düşünüyorum (Tabi mutfak çok büyük değilse ve duvarlar çok kalın değilse)

Modem arayüzüne girip 2.4 ile 5 ghz yayının açık olduğundan emin olun lütfen bazen kapatılmış unutulabiliyor.
2.4 ghz daha geniş alanda çekiyor ama hızı 5 ghz bağlantıya göre düşük kalır. 5 Ghz ise hızlı ama düşük kapsama alanına sahiptir.

Ayrıca bunlar sorunu çözmezse modeminizi güncelleyip tekrar deneyebilirsiniz belki yazılımsal bir sorun olabilir.

Bunlar da çare olmazsa son çare olarak menzil genişletici alarak sorunu çözebilirsiniz

Hocam Modem Yeni Neden Para Verip menzil Gwnişletici Alayım Bi odadan Diğer Oda 5 metre Yok Bile okadar Sadece 3 duvar Var Arada 5ghz Zaten Çekimi Düşük bu bilgileri Aşinayım Sadece bu modem kullanıp Bu tarz Şikayetleri Olan Varmı Bilmek İstiyorum Ona Göre Modem Teknik servise göndercem hocam

Benim 10 metre mesafe 3 duvardan 5ghz 3-4 diş çekiyor aynı modemle. Yazılımı son sürüme güncelleyin. Modem duvarın dibinde ise biraz uzaklaştırın.

Aynı modemi bir süre kullanmıştım. Aynı oda içerisinde 5 Ghz ile problem yaşamazken odadan çıktıktan sonra kopmalar yaşıyordum. Oturduğum ev eski ve duvarları kalın o yüzden 2-3 duvardan sinyal geçmiyordu. O yüzden belki siz de aynı sorunu yaşıyor olabilirsiniz diye düşündüm

1 Beğeni


Hocam vallahi Çekim Seviyem bu şekilde Mobil Veriyi Kullanmaktan Bıktım Eski Tip Modemim var Bundan iyi çekiyor sizce Vereyimi Teknik servise :thinking: sonuçta Modem Satarken Bununla Övünüyorlardı

Binalarda birbirinden değişik malzemeler kullanılabilir, bu yüzden yüzden farklı bir kişinin evindeki duvardan geçiş durumunu sizin evinizdekiyle kıyaslamak doğru olmaz.
Eğer imkan varsa modemi 2 odanın orta noktasındaki mutfağa veya antreye koymanız daha iyi erişüm sağlamanızı sağlaya bilir.

3 Beğeni

Hocam Ozaman da 5ghz kullana Bilmem kötü olucak tv altında Modem şuanda Mibox Cihazım 5ghz Kullanıyor araya Koyarsam 5ghz Çöp Olucak :sob:

Ben aynı modemi holdeki vestiyerin içine koydum, ev 130m², bu şekildeyken 5ghz wifide sadece 2.odanın uç kısmından ve oturma odasındaki balkonda bazen hız düşüşü oluyor. 63 mbit internet hızı var, komşuya indiğimde bile aynı plandaki salondan tam hız alabiliyorum.

modem yerdeyse yüksek bir yere koy

Arkadaşların dediği gibi modemi daha merkezi bir konuma ve biraz yükseğe koyman işe yarar. WiFi sinyalleri dış faktörlerden çabuk etkileniyor. TV’nin altında ise etkilenmemesi imkansız. Yanına canlı çiçek bile koysan etkilenebilir. Tabi evin duvarları, yalıtımı vb. de etken.

Mi Box’un ethernet girişi vardır muhakkak. Bir Powerline önerebilirim. Elektrik hattı üzerinden internetin bir odadan diğer odaya taşıyabilir ve ethernet bağlantısı yapabilirsin. Tabi bu cihazların ucuz yollusu da var, tuzlusu da var.
Ben şahsen kullanıyorum.


Vallahi Arkadaşlar yok yaa bu Modemi Göndercem Olmuyor Eski Modem Onun Çekmediği yerde Çekiyor Böyle Birşey Olamaz

Modemi güncellemenizde fayda var ve telefonunuzun çekim gücü düşük diye düşünüyorum. Bu arada tt modeminde sadece 2.4 ghz var. Zyxel cihazda 2.4 ghz ile 5ghz ayırın durumu daha iyi anlayacaksınız. Bu arada 5ghz için beamforming+ var buna rağmen mutfaktaki malzemeler ve tv sinyali köreltiyor olabilir

Sorunu söyle Çözdüm Diğer Modemi Router Olarak Kullanmaya Başladım :stuck_out_tongue_winking_eye::blush::joy:

Tplink 9970 evde nereye koydunuz? İki cihazında görmediği alan kaldı mı? Ben 180m2 3+1 de çok sorun yaşadım. Odalar arası geçişte mesh olmadığı için ve otomatik değişmediği içinde kullanmak zor oluyordu. Şimdi 3+1 ve 100 M2 evde tek odada modem. Yinede en son odada sorun oluyor. Birde son kat ve aşırı wifi sinyali var. Modemden 15 m uzaklaşsam sinyal alamıyorum.


Çekmeyen yazdığım Odaya koydum Şimdi Her taraftan çekiyor

TB50 bende istisnasız 90 metre kare evin her yerinde çekiyor muhmtelen güncelleme ile alakalı bir durum

1 Beğeni

Merhaba
Üreticiler beamforming adı ile 5 db antenler koyarak aslında antene dik düzlemde alanlar için hassasiyet arttırılır. (wave2 hariç)


Antenleriniz 2- 3 db ise uçlarının baktığı taraf pek birşey farketmez. Daha yüksek kazançlı anten kullanılıyorsa antenler çekilmesi istenen düzleme paralel değil dik olmalıdır. Aksi halde katta çekimi iyileştirmek yerine alt ve üst katta çekim iyileşir.

1 Beğeni

burada yapılan düzeltme doğru. Ben yanlış hatırlamışım.

Hocam ben kırıp Atıcam Bunu zaten gigafiber Bekliyorum Bunda Sıkıntı var Yada Teknik servis veririm Ama sorunu çözdüm diğer modemi Router Olarak kullanıyorum iyi oldu aslında böyle :joy: Router Olarak yaptığım modem tüm hızı veriyor :joy: