ZYXEL Modem Wi-Fi Kopma Sorunu

Herkese merhaba,

Yeni TurkNet müşterisiyim. Yaşadığım bir sorun ile ilgili desteğinize ihtiyacım var.

Ekte görselini paylaştığım modemde (ZYXEL EX-3301 T0) Apple marka cihazlar Wi-Fi bağlantısı mevcutken kopma sorunu yaşıyor. Veri trafiği durduğu anda bağlantı kopuyor tekrar veri trafiği başladığında geri bağlanıyor.

Bu sorunla ilgili okuduklarımda Apple cihazların güç tasarrufu için veri trafiği durunca Wi-Fi bağlantısını kestiği yazılmış.

Fakat aynı cihazları farklı marka modemler ile kullandığımda aynı sorunu yaşamıyorum.

Ben sorunun modem üzerindeki bir ayar ile düzelebileceğini düşünüyorum. Çünkü mevcut kullanımda hız, stabilite vs. hiçbir sorun yok ve bahsettiğim senaryo telefonların ekranlarını kapattığımda (arka planda veri trafiği yokken) gerçekleşiyor ve ekranı açar açmaz tekrar bağlantı kuruluyor. Fakat bu aradaki sürede internet ile çalışan hiçbir uygulamadan mesaj, arama, bildirim gelmiyor.

Konu ile ilgili bilgisi/fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Herkese iyi forumlar.

Kullandığınız routeri(modemi) kullanmadım ama farklı zyxel cihazların arayüzünde kablosuz ayarı menüsünde wmm ayarı bulunuyor, ayarın açıklamasında güç tasarrufu için olduğu yazıyor, 2.4 ghz ve 5 ghz wifi için ayrı ayrı kapatarak deneme yapabilirsiniz.

1 Beğeni

evet apple cihazlar arka planda wifiyi kapatıyor…uygun modemlerde bu özellik güç tasarrufu için yapıyor, her modemde olmuyor…bunun bi ayarı vardı modemde ama şu anda tam hatırlamıyorum…biraz araştırırsan bulabilirsin…

1 Beğeni

Değerli arkadaşlar,

Yanıtlarınız için teşekkür ederim WMM ayarını deneyeceğim.

Konu ile ilgili başka tavsiyesi olan arkadaşların da desteklerini bekliyorum.

Merhabalar, aynı sorunu ben de şu an yaşıyorum. Acaba bir çözüme ulaştınız mı? Ulaşamadıysanız modem değişimi vb işlemler yaptınız mı? Yanıtınızı bekliyorum