Zyxel Modem Türknet

Zyxel VMg8623-T50B Modemini Türknetde Gigafiber kullananlara ücretsiz bir şekilde mı veriyor Yada farklı bir modem mi veriyorlar?
Ve genel olarak nasıl bir modem
zyxel-modem-1

Türknetten telefon hizmeti alırsanız bunu veriyor. Sadece internet ise 3635 t50b modelini veriyorlar

1 Beğeni

Farkı nedir, aynı gibi duruyorlar.

1 Beğeni

Eskiden 8623 veriyorlardı sonradan başka versiyonunu vermeye başladılar, aslında aralarında fark var.

2 Beğeni

Nasıl bir modem kullanıyor musunuz?

Gigafiber için kablosuz anlamında yeterli değil… kablolu olarak 1000 mbiti veriyor. 100 mbit gibi internetler için de yeterli bir cihaz diye düşünüyorum. Şöyle bir durımda var ki… vdsl hattıma vodafonun verdiği H300s modelini kullanıyordum 85 mbit destekliyor ama net olarak 76 mbit ile bağlanıp 72 mbitleri kablosuzda rahat görüyordum. Gigafiber bağlandıgında zyxel modemi vdsl denemek istedim. Vdsl hattına bağladıgımda 63 mbitle bağlandı en yüksek kablosuz olarak 57 mbitleri ancak görebildim. Aynı hat değerleri ile daha düşük hızlarda bağlantı kurdu.

Gigafiber kullanıcılarına bu modemi kullanım amaçlı veriyorlar. Kira ücreti alınmıyor modem parası istenilmiyor. Sadece aboneliği sonlandırıken geri göndermeni istiyorlar.
Modem genel yapısı ile iyi Gigafiber hızlarını kabloya iyi yansıtıyor. Wifi kapsama alanı seleflerine göre iyi fakat AC teknolojisini kullanıyor ve 5 GHZ de çiftbant 866 MBPS hız veriyor buda bağlı olan cihazlara bölünmekte. Normal bir ev kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Gönül AX3000 ve üzeri olmasını isterdi.

1 Beğeni

bir çok Ax li cihaz incelemesi izledim… yaa 100 mbitte deniyorlar ya da hiç hız testi yapmadan incelemeleri bitiriyorlar. 1000 mbitte yapılan nadir testler de 600 mbit hızı gecen görüntü göremedim. Varsa böyle ax li bir cihazda 1000 mbit gibi hatta deneyen. bana da linki atablirmi… Günlerdir router araştırıyorum. Wifi 6E destekli telefondan bir de ax li bir kart alarak laptoptan kullanmayı hedefliyorum.

Zyxelde 585 /580 zaten görüyorum. bunun çok üstünde hız verebilecek, uygun fiyatlı bir cihaz olsa…
Tp link AXE75 / AXE5400 modelinden umutlandım o da Türkiyeye gelmiyor.

1 Beğeni

Giga 1 için bu modem düşük kalıyor o zaman neden daha iyi bir modemi vermeleri gerekirken bunu gönderiyorlar