Zyxel EX3501-T0 Köprü Modunda İnternet Kesiliyor

Modemi köprü moduna aldım dhcp kapattım routerda dhcp açtım kabloları bağladım ama modemi köprü moduna alınca internet kırmızıya dönüyor, hata nerede?

Tam olarak yapmak istediğiniz işlemi anlayamadım. Daha detaylı anlatır mısınız? Ne için böyle bir senaryoya gittiğinizi de belirtirseniz duruma göre öneride bulunalım.

mevcut modemde ayarların çoğu kilitli mesela dns değişmiyor,modeme elimdeki router cihazı bağlayıp bu sorunu çözmek istiyorum.

Mevcut internet aboneliğiniz nedir? TurkNet gigafiber alt yapısında mısınız? Yoksa Türk telekom üzerinden VAE DSL / Fiber mi ? Elinizdeki ekipmanları iletirseniz yardımcı olalım. Ayrıca modeminiz VOIP destekli mi? Telefon hizmeti kullanıyor musunuz?

Merhaba pppoe bağlantısını yapmadığı için ışık kırmızıya döner normal bir durum. Yeni kurduğunuz modemde pppoe istemci çalıştırmanız lazım. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Vlan girmeyi unutmayın.

telekom alt yapılı fiber, başlıktaki modem ve dark wrt302 , telefon yok.

Zyxel i köprü moduna aldıktan sonra PPPOE hesabını da kaldırmalısınız. Daha sonra diğer modemden pppoe bilgilerini gireceksiniz. Veya dark modeminizde mac clon varsa. Diğer modemin mac ini klonlayın. TT fiber alt yapısında MAC clone ile cihazlar aşılabiliyordu. Clone yapabilirseniz direkt ilk cihazı iptal ederek işleminizi yapabilirsiniz.

zyxel’i köprüye alınca zaten pppoe kısmı kapanıyor oraya dokunulmuyor.
bunlarda mac kilidi mi var? Ayrıca kendimize ait modem kullanmak istesek direkt kullanıcı adını ve şifreyi girmek yeterli olmayacak mı,operatöre kayıt mı ettirmek gerekiyor?