ZTE modem ile tablette sürekli kopmalar oluyor

TurkNet Gigafibere 2gun önce geçtik.ZTE H3601P modem taktılar. Hiç memnun değilim. Download hızı 280 lerde upload 400 lerde, Wan bağlantısı dışında sadece 2 port kablo çıkışı var bu benim için yeterli değil. Ayrıca bugün tablet kullanmaya çalıştım, bağlantı kopuyor,sinyal zayıf diyor, bağlanıyor ardından şifre hatalı diyor sürekli kopuyor. Bu modemin değiştirilmesini istiyorum. Belli bir süre sonra servisle muhatap olmak istemiyorum.

Selamlar @beyhan44, kablolu bağlantıda sorun yaşıyor musunuz? Yalnızca kablosuz bağlantılarda ve belirli cihazlarda sorun yaşıyorsanız; bağlantı sağladığınız cihazlar özelinde bir sorun yaşanmadığından emin olun. (cihazın wifi ayarlarını resetlemek, ağı unutup tekrar bağlanmak, modem arayüzünden cihaza özel kısıtlamalar olmadığından emin olmak vs.) WiFi üzerinden bağlantı sağlıyorsanız belirttiğiniz hızlar normaldir. 2.4ghz uzak mesafe düşük hız, 5ghz yakın mesafe yüksek hız demek. 5ghz üzerinden bağlantı sağlıyorsanız mesafe kaynaklı kopmalar yaşanabilir. Aynı şekilde mesafe kaynaklı sinyal düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Bunun için 2.4ghz kullanabilir veya sinyal güçlendirici cihazlardan yararlanabilirsiniz. Kablolu bağlantıda da sorun yaşanıyor ise destek kaydı oluşturup 15 dakika ara ile 3 adet hız testi yapıp destek kaydı içerisinden paylaşmanızı rica ediyorum.

Selamlar @alperenatici , bilgilendirme için teşekkür ederim. Nette yaptığım araştırmalar sonucu tabletteki kopma sorununu çözdüm. Sorun modemdeki wi-fi modunun eski cihazları desteklememesi olduğunu tespit ettim. Benzer problemi yaşayanlar için çözümü burada paylaşmak istiyorum. Wlan 2.4 Ghz ayarlarında mod:b\g\n yapılmalı ayrıca 5Ghz ayarlarında mod:a\n\ac şeklinde yaptığımda sorun çözüldü.

1 Beğeni