ZTE H3601 port Açma

Merhabalar ZTE H3601 modemim mevcut UpNp açmak istiyorum panelde yapılamıyor farklı bir router bağladım ancak oda ip almadı port açmak için ne yapabiliriz? kişisel bir cloud bağlayacağım dışardan erişime açacağım
Teşekkürler

Statik ip alman gerekli port açmak için.

ayrıca müşteri hizmetleri ile görüştüm buradan sorun teknik ekip cevap verecek dendi bu şekilde forum tartışma olarak mı ilerleyecek süreç teknik destek donanımhaber tarzında çalşıyor? Yoksa forumda ki kullanıcılar kafasına göre yorum mu yapmakta ben anlamadım bu destek çözümünüzü?

Elimde TP link C5400 modem var onu başka yerde statik ip almadan kullanabiliyorum qnap cihazımı evde kullanmak istiyorum statik ip olmasına gerek kalmıyor. c5400 router i fiberden gelen WAn a da bağlıyorum ip almıyor onu da kullanamıyorum.

Burada hem TurkNet’in görevli ekipleri var, hem de bizim gibi gönüllü insanlar var, Hepimiz beraber yardımcı oluyoruz. Öncelikle şöyle belirtelim;
Statik IP olmadan direkt şekilde NAS cihazınıza bağlanamazsınız, eski servis sağlayıcınız size Statik IP vermiş olabilir, o yüzden o zamanlar kullanıyorsunuzdur, ama artık pek vermiyorlar, TurkNet’te de eğer satın almadıysanız Statik IP adresiniz yok.
Bu durumda 2 şey yapabilirsiniz;

  1. Statik IP satın almak, bu paralı ama en kolay çözümdür.
  2. DDNS özelliği olan bir Router kullanmak.
    DDNS nedir? DDNS kullandığınız Router firmasının veya özel bir firmanın sunucularını köprüleyerek sizin sanki Statik bir ip adresiniz varmışcasına evinizdeki cihazınıza bağlanmaya yarar. Bunun en basit örneklerinden birisi Keenetic cihazlardaki KeenDNS hizmetidir. Keenetic cihaz kullanan kişiler ücretsiz bir şekilde cihazlarına özel bir alan adı belirlerler, mesela abcdefg.keenetic.link gibi bir adresiniz olur ve bu adres ile dünyanın her yerinden Keenetic’in sunucularını kullanarak modeminize bağlanabilirsiniz, eğer cihazında port açarsanız bu portu da keenDNS’e tamınlayabilirsiniz, nascihazi.abcdefg.keenetic.link yazarak evinizdeki belli bir porta gitmesini sağlayabilirsiniz. Router firmalarının DDNS hizmeti genelde ücretsizdir ve Statik IP almanıza gerek kalmaz.

Anlaşılan zte modemim ile bu iş olmayacak. qnap 469 pro cihazım TurkNet teknik ekipten tp link c5400 router cihazımı nasıl kullanabilirim bilgisi gelirse sevinirim.

Merhaba, Gponun rj45 çıkışından router wan girişinden takacaksınız .
Kurulum olarak pppoe olarak gerçekleştireceksin.
TurkNet Online İşlem Merkezi uygulamasında modem bilgileri yer almaktadır . Vlad ıd 35 olarak girmeniz gerekiyor. Genelde yeni routarlarda vlad ıd farklı yerdedir.


Bu 3601 modeline geçen gün bir göz attım. Müşterime kurulum yapmak için vlan kontrol edeyim dedim.

Yahu cihazın tüm yazılımı kırpılmış. Vlan değerini göremedim bile.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.