ZTE H360 fiber Modem Lan/ethernet kablo problemi?

Merhabalar, Evdeki internetimi fiber 1000/1000gbps ile değiştirim. Wi-fi olarak herşey mükemmel fakat içerideki oğlumun bilgisayarına kablo ile bağlamak gerektiğinde önceki Cat6 kablonun Lan1/2 girişlerine uymadığını farkettim. Hatta modemin çıkışları ancak eski tarz telefon jack’larına uyuyor. İşin kötüsü bilgisayarda da o tarz bir giriş yok! Modem ile bilgisayar arasına her ikisine de uyabilecek ne kullanabilirim?

Merhaba, Modem ile PC’nin RJ45 girişli CAT kablosu ile internet bağlaya bilirsiniz. Bağlayacağınız yerlere resim çeker misiniz.

Hangi routerdan bahsettiğinizi öğrenebilir miyim.
ZTE H3600
ZTE H3601P

Sorun modem üzerine önceden bağlı olan standart jack girmemesi???

PC’deki RJ45 girişli hangi kabloyu bağlamaya çalışıyorsunuz.

Henüz yeni olduğum için birden fazla foto yollayamıyorum. Modem serinde 2 adet Lan çıkışı var ve ilginci elimde daha önce kullandığım superonline modemin standart jack’leri buralara oturmuyor. Belki eskimiştir diye alternatif kısa jack’leri de denedim fakat normalden küçük olduğu anlaşılıyor. Muhtemelen tanımadığım için farklı bir tip kullanıyor. Üzerlerinde tipleri yazmadığı için ayırt edemiyorum.

Fotoğraf atmaya devam edebilirsiniz.

Jack resmini büyük halini atar mısın.

Bu önceki CAT6 standart jack ve bilgisayara problemsiz giriyor ama Yeni modeme uymuyor.

Modem tarafı RJ12 PC tarafı RJ45 yaptırsam çalışır mı acaba? Pinleri tutar mı? Veya araya bir converter gibi parça mı takılıyor? insanlar bunu nasıl çözüyor?

RJ12 olarak çalışmıyor. Standart RJ45 girişli olarak çalışıyor. RJ45 Jackın tırnaklı yerin boşluğa gelecek şekilde takarak oturması gerekiyor. İki ucuda denedin mi ? Hiç biri oturmuyorsa modemi yanına al git bir elektirikçiye bu uymuyor buna uyacak uç takmasını istersin. Kablonun İki tarafınıda değiştirsin. Belkide oluyordur. Hem görmüş olursun.

Kablo ucundaki jack sıkıntılı çıktı konu ile ilgili bir arkadaş yeni uç takınca sıkıntı kalmadı. Herkese teşekkür ederim. 980 görebiliyorum artık.

1 Beğeni

6 yıldır aynı kabloyu kullandığımdan önceki modemin metal kısımları ısınıp şişmiş. İlk geldiğinde teknik arkadaş da garipsedi durumu, sonradan anladık ki fena halde şişik! Kablo ve jack’ler yeniden yapıldı, arada duvar içi ek olmasına rağmen 980 civarı hız görebiliyorum hem de hiç bir ayar vs yapmadan. Çok teşekkür ederim. ‘Kablonun diğer ucu’ mantıcından yola çıkarak yenisini denediğimiz iyi oldu.

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.