ZTE H298A V9 Modem - Tarih 1970'lerde

arkadaşlar bunu daha öncede fark ettim ama üzerine düşmedim. Sizce bu bufferbloat olayında etkisi var mıdır? Farklı bir forumda arkadaşın benimle aynı modemi kullandığı hatta aynı ayarları yapmamıza rağmen bende düzelmezken arkadaşta düzelmiş. Tek farkımız arkadaşın Türk Telekom kullanması.

Sol kısımda görüldüğü üzere güncel tarih 1970 olarak gözükmekte. Bunu nasıl güncelleyebiliriz?

Destek kaydı açtım tarih düzeltilmesi gerçekleştirildi. Fakat bufferbloat sorunu devam etmekte.

Merhaba tekrar altyapınızın superonline olduğunu bilsem ont seri numarası değiştirmenizi istemezdim. Bloat testi için speedtest.net ten hız testi yaptığınızda indirme ve yükleme gecikmeleri ordada görünüyor.

Aynı şey nperf.com için de geçerli hız testi sonunda “…” ya basarsanız yükte gecikme çıkar.

Buralarda da durum aynı mı?

01/01/1970 00:00 Unix sistemlerde epoch denen Unix zamanın başlangıcı olarak belirlenen bir andır ve zaman hesaplaması için bu andan itibaren geçen saniyeleri kullanır. Yani sistem başlarken varsayılan olarak bu zamanı kullanır. Bağlantı kurulduktan sonra NTP (Network Time Protocol) sunucuna bağlanarak güncel zamanı çeker ve günceller. Bu durumun benim de derimden hissettiğim bufferbloat sorununa etkisi olması mümkün değildir.

1 Beğeni

Bu kadar düşük ping ve yük altında gecikme değerlerini sağlayan Huawei ONT mi, MikroTik router mı yoksa her ikisinin bir arada olması mı? Hattınız optimal değerler ile kullanılıyor gibi duruyor.

Bende de sorun böyle. Tarihi yanlış göstermesinin herhangi bir negatif etkisi oldu mu?

Merhaba. Sanırım 10 yıldan uzun süredir mikrotik kullanıyorum ve bir kez mikrotik kullanmaya başladıktan sonra geri dönüş çok zor :grin: . Mikrotik şüphe götürmez bir şekilde verilen routerlerden çok daha iyi çalışıyor. Donanım ve yazılım çok iyi. Bu değerler sıkı sayılabilecek bir güvenlik duvarının arkasından hemde. Kurulumumda 2 mikrotik hap ac2 bulunuyor biri ana router diğeri ap olarak ayarlı ve herbirinde bir güvenli dns server kurulu. Yedekli güvenli dns serverim bile var evde :grin: Ont standart ont. Onun ayarlarında uzaktan yönetim kapalı sadece.

Aslında bu değerler geçmişe göre kötü. 4. aydan beri TurkNet müşterisiyim ve tt altyapısı kullanıyorum. Mikrotik kullandığım için tt hizmet aldığı sağlayıcıları görebiliyorum. Şuan exennet ve kötü.
Ekran görüntüsü 2022-09-02 110154

Birkaç ayda bir tt hizmet aldığı sağlayıcıyı değiştiriyor ve şuan ki sağlayıcı kötü aslında geçmiş test sonuçlarıma bakın6. 6. aydan beri bunu çekiyorum.

Bir diğer durum ise cgnat bayağı etkili. Eskiden tt açığını yakalamıştım ve direkt dinamik ip alabiliyordum şubat veya mart ayında bunu değiştirdiler ve cgnatta işler kötü. Dns serverlerim üyelik sahibi olmadığımdan cgnat ile pek verimli çalışmıyorlardı ve birkaç nedenden daha statik ip kullanıyorum.
Gelecekte ise ont yi de aradan kaldırıp direk sfp porttan giriş yapacağım :grin: sfp aldım router bakınıyorum.

hAP ac’de SFP+ port mevcut sanırım. :slightly_smiling_face:
Kendi routerımı ben de değiştirmeyi düşünüyordum ama bu kurlarla nasıl olacak.

ac2 güzel cihaz, ax2 de buralarda bulunmuyor.

Bu ont değişikliği ya da sfp modül kullanabilmek için BTK’ya talepte bulunamaz mıyız ki?

Herhangi bir sorun olmaz

1 Beğeni

Merhaba BTK nın çalışmalarından memnun değilim. Simetrik interneti standart haline getirmeyen bir kurum bununla ilgilenmez bile.
Hap ac sfp (1gbps) porta sahip. Gpon 2.5 gbps (HSGMII) senkronizasyon gerektiriyor. Hap ax2 çok güzel görünüyor rb5009 da öyle :grin: wifi 6 ile birlikte hızlar arttığından bu iki modelin 2.5/5/10gbps ethernetli modelleri beklerim diye tahmin ediyorum.


sfp olarak bunu aldım şimdi yukarıda dediğim modeller çıkana kadar idareten sfp+ bir router bakınıyorum. Araştırdığım kadarı ile TurkNet gpon konusunda diğer iss ler gibi faşist bir anlayış sergilemiyor. Gpon seri nımarasını iletmeniz durumunda sisteme kaydediyor. Gigafiber de (yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan bir bölgedeyim) bu sfp yi kullanmayı planlıyorum.

Ne güzel. Biz taşrada yerel sağlayıcı altyapısına devam :smile:

PC’ye zaten kablo ile bağlısınız. Gigafiber gelme durumunda yeni bir ax cihaz için beklemeyi göze alabilirsiniz tabi. Beni tek düşündüren cihazların fiyatları ne yazık ki.

:grin: teknolojiyi kullanmak lazım bilgisayarım notebook ve kablom da teknolojik :grin:


bunu kullanıyorum tek kabloyla şarj , harici ekran, ses kartı, harici hdd ve ethernet bağlı. tavsiye ederim.

Fiyatlar ne yazıkki benim de canımı yakıyor. İkinci el bakıyorum o nedenle.

Asıl meslek teknoloji değilse ve yalnız yaşamıyorsan evde iki şeye yer bulamıyorsun. Biri ayakkabılıkta kendine yer, ikincisi de bilgisayarını koyacak bir yer :laughing:

Altyapı Türk Telekom hocam. Sağlayıcımda TurkNet.