ZTE H298A V9 ipv6

Merhaba TurkNet fiber(ftth) kullanıcısıyım, ipv6 tanımlaması yapılmış ancak modem arayüzünden ipv6 aktif edilemiyor. H298A v1.0 da root ile ipv6 aktif edilirken H298A V9 için root işlemi yapılamadığından ipv6 kullanılamıyor. Modemi değiştirmeden yapılabilecek birşeyler varmıdır?

@CKLasT cemal arkadaşımız bu konular hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız. Yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Merhaba

Bu işlemler Servislerden verilen modemler yeni yazılımlarla geldiği için bunu engellediler. Başka bir router bu işi çözüyor.

Teşekkkürler, o zaman router araştırmaya başlayım :grinning:

@onder Bey, merhaba. Ben de H298A modem kullaniyorum, TurkNet ekipleri IPv6 atamasina ve modem ayarlarini yapmama ragmen IPv6 gozukmuyor. Acaba surada paylasilan ayarlar mi yanlis, bir de siz H298A modemde IPv6’yi kullandiginiz ayarlari paylasir misiniz?

https://forum.turk.net/t/turknetde-calistigi-gozlemlenmis-ipv6-destekli-modemler/4944/97

Merhaba root versiyonun da bir ayar açılıyor. O ayar normalde açık değil. O yüzden olmuyor.

2 Beğeni

Merhaba, benim de modemim rootlu ve ustte paylasilan adimlari yaptim. Hatta SLAAC’i aktiflestirmeyi de denedim ancak test sitelerinde IPv6 aktif gozukmuyor. Rootlama islemini TP’den Recep Baltas’in rehberiyle yapmistim.

Bu ayar açılıyor.

2 Beğeni

Merhaba, oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Ayarlarim su sekilde ancak test sonuclarina yansimiyor. Destek kaydi actigimda soyle bir yanit geldi:

Blok-alıntı Merhaba xxx Bey, sistem üzerinden IPv6 tanımlamanızı gerçekleştirdik. Şu an 15 saattir internet erişiminiz aktif konumda.
İnternete IPv6 ile çıkış yapabilmek için modem yazılımının güncellenmesi gerekmekte. Modemin ara yüzü karşımıza geldiğinde “Sistem Bilgisi” başlığı altında modemde yüklü bulunan “Firmware Versiyonu” bilgisi yer almaktadır. Modeminizde yüklü bulunan versiyonun "V5.50(ABPM.3)b2_F0 olması gerekmektedir.
Modem ara yüzü içerisinde Ipv6 Etkin seçeneğinin aktif edilmesinin ardından, “LAN IPv6 Adresi Atama Kurulumu” ayarı “Stateless” ve “LAN IPv6 DNS Atama Kurulumu” ayarı “RA & DHCPv6 Sunucusundan” olarak seçilmelidir. Bu işlemlerin ardından problem devam ediyor ise; tarayıcınızın, modemin ve alt yapının IPv6’ya uyumluluğunu test etmesi için Google Ipv6 Kontrol sitesinden (ipv6test.google.com) kontrol etmenizi rica ederim.
Harici sorun yaşanır ise bize yeni bir destek kaydı açabilirsiniz. İyi günler dilerim.

Ancak atilan mesajdaki firmware surumu T50B modem icin, benimki icin degil. Tekrardan destek kaydi olusturup modemime uygun firmware istemeli miyim sizce?

Ayarları yapınca kapatıp açtın mı ?

1 Beğeni

Evet, kapatıp açtım. Telefonumda da PC’mde de IPv6 gözükmüyor. Kablolu ve kablosuz deneme yaptım.

Diğer baktığım yerde DHCPV6 işaretli

1 Beğeni

Haklısınız. Şimdi düzelttim, ancak gelişme yok. Sizce destek kaydı mi olusturayim yoksa forumda yeni konu mu açayım? Forumda bilgili arkadaşları etiketleme şansımız var mı? Teşekkürler.


Merhaba benim modem v9 olduğu için ben ipv6 kullanamıyorum :frowning: henüz root işlemi yapılamadığından başka bir router almayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Benimki rootlu olup ayarları yaptığım, ve TurkNet IPv6 atadığı halde şu an kullanılamıyor :frowning: Umarım sizin de sorununuz çözülür, teşekkürler.

1 Beğeni

Tek çalışan router C80 gördüm.

Slaac kapat birde öyle dene onuda kapamış. Olmuyorsa ipv6 konusu sıkıntı bir konu. Destekten cevap almak daha iyidir.

2 Beğeni

Maalesef, aynı. İlgilendiginiz için çok teşekkür ederim, desteğe yazacağım.

Bugün itibariyle tplink c7 v5 routere geçtim ve openwrt kurdum, o da ne ipv6 sorunsuz çalışıyor😁

V9 modeminizi rootladıktan sonra TurkNet den aldigini IPv6 adresinizi manuel tanimalamaniz gerekiyor. Bende çalışan ayarlar şu sekilde;

ipv4/v6 olarak modemi kurdum Otomatik ip alma ayarini manuel olarak degistirdim.
Gua ve pd adyarina turknetten aldıgım ip ayarini girdim. Tabi PD kızıyor /64 girince o yüzden onu /63 olarak girdim.Ayrica DNS leri de yine google ipv6 dnsleri olarak tanımladım. Ancak bu sekilde de calismadı.
Daha sonra modemin Local Area Network sekmesinden LAN bolumune girip IPV6 sekmesine girip RA kısmından M ve O yu kapalı duruma getirdim. Ve hersey çalışmaya başladı.

1 Beğeni