Merhaba, Telegram UNLOCK ZTE grubu var, oradan destek alarak yapabildim.
Bir tane daha modem aldık, ZTE F6600, alt katımdaki kardeşim için. Onu da tek modeme düşüreceğiz inşallah. Keşke bize @TurkNetDestek verseler de modemin seri numarasını klonlama yapmadan sistemlerine tanımlama yapsalar, harika olacak! Tekrar hız testi bırakayım; gün içinde en fazla 985 Mbps’e kadar gördüm. Genel olarak 960 Mbps’ten aşağı hız düşmüyor. Sadece upload kısmı 950’yi bir türlü geçmedi.
testler gün geçtikçe belli ayarlardan sonra daha harika olmaya başladı yakın zaman içinde zte 2.5g pon çıkşlı modem ile denemelere başlıyacam.
ortalama hızım 980 mbps aşağı düşmüyor.
Teşekkür ederim hocam. Testler kablolu ve kablosuz olarak yapıldı. Benim iPhone 14 Pro Max ile yaptığım testlerde ortalama 750 ile 810 Mbps arası hızlar gördüm. Arkadaşım ise Samsung Galaxy S24 ile yaptığı hız testlerinde 960 ve 950 Mbps değerlerini gördü.
Bir arkadaşımdan Türksat İnternet (Kablonet) için kullanılan GPON altyapısındaki modemi aldım. Ben sadece unlock yaptım, tüm servislerde kullanımı için.
Evet arkadaşlar, testlerimin sonucu hep başarılı verim aldım. Kablolu olarak hız testlerimde 960 Mbps’ten aşağıya düşmedi. Herkese kendinden ONT’li modemi öneririm. İnşallah zaman içinde TurkNet, ayrı ONT ve modem kullanacağına, kendinden ONT’li modem kullanırsa harika olur. Ortalama indirme hızım 122 Mbps.
Merhaba, konuya istinaden bir şey soracaktım. Mac id klonlamayı duydumda gpon klonlama nasıl oluyor, olması için gene zte modem şartmıdır? Bende keenetic modem var mac id clonlama yapmıştım ama gene ertesi günde hız düşümü oldu canavar gibi modemim boşda duruyor çok mağdurum bu durumdan teşekkürler
Tam olarak yaşadığınız sorun nedir? TurkNet kanadında router değişiminde bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz işlem gerekli değil. Hız sorunu hat kaynaklı mı (dsl) yoksa wifi ile mi alıyorsunuz?
Hayır TurkNet başka modem kullanmanıza izin vermiyor kısaca. Ertesi gün hızınız TurkNet tarafından kısıtlanıyor bunu müşteri hizmetleride onayladı zaten.
Merhaba banada verilen ont zte marka ama ben ont seri numarasını huawei bir ontye girerek onu kullanıyorum. 2.5gbps olayına gelince ben de ilk başta yapmayı düşündüm hatta sfp bile aldım ama1gbpsnin zaten çok fazlasıyla yettiğini farkedince o zamanı daha faydalı kullanmaya karar verdim. Ve benim ağım ciddi bir ağ bütün cihazlarım eve vpnle falan bağlı sadece evdeki değil dışardaki cihazlarında trafiği evimden geçiyor. Fazlasıyla yetiyor standart bir ev kullanıcısı olmasak bile. Hatta çalıştığım bir ünüversitede bile 1000gbps simetrik hatları yoktu 500mbps sorunsuz çalışıyordu.
Bununla ilgili müşteri hizmetlerine bildirim yapmayı denediniz mi bence bu sorunu onlara iletin… TurkNet kendi router modemini kullanmada herhangi bir sorun engel teşkil etmediği gibi bununla ilgili de bildiğim kadarıyla bir kısıtlama yapmıyor.
GPON klonlama, genellikle fiber internet bağlantılarında kullanılan bir yöntemdir. ZTE modem şart mı diye sormuşsunuz. Benim bölgemde ZTE modem kullanıldığı için, modem veya ONT cihazının klonlama işlemi için uyumlu olması gerekmektedir. Bu işlemi, aynı OLT (Optical Line Terminal) kullanan bir ZTE cihazıyla gerçekleştirebildim; diğer marka ve modellere sahip olmadığım için bu konuda kesin bir şey söyleyemem.
Ayrıca, Keenetic gibi diğer modemler de klonlama yapabilir; ancak bu işlem her cihazda aynı şekilde çalışmayabilir. Her modem, sağlayıcının altyapısına ve kullanılan teknolojiye bağlı olarak farklı performans gösterebilir.
Ben Gigafiber altyapısındayım. TurkNet’in verdiği ONT ve modemi kullanmıyorum, sadece aynı marka ZTE kendinden ONT’li ZTE F6600 modemimi kullanıyorum. Burada yapmış olduğum seri numarası klonlama ile hızım ve performansım arttı ve hızda kesinlikle düşme olmadı. Örnek hız testim:
Teşekkürler bende fiber kullanıcısıyım zte için ethernet portu azlığından şikayetciyim hemde bu modem değiştirme konusunda dertliyim güzelim model access point olarak işlem yapıyor şu an