ZTE, 6G prototip testlerini tamamladı!


Günümüzde gigahertz (GHz) hızları konuşmak bile bir hayal gibi geliyor. Ancak 6G ile yapılan testlerde terahertz (THz) testleri de başarıyla sonuçlanmış görünüyor. Bant hızlarının yükselmesi sadece internet hızlarında bir iyileşme olarak karşımıza çıkmakla kalmayacak. Bu gelişme gerçek zamanlı kullanımda daha uzun mesafelere veri iletimini destekleyecek.

Haberin ayrıntıları

Terahertz :smiley: teorik hız kaç gb olacak acaba :smiley: 5g ile daha tanışamamış ülkemizde 6 açıkçası rüya gibi adamlar uçurumdan atlayıp karşıya geçti resmen neyse bunun altyapılarını kimse kurmuş değil ve hiç kimse bunu kullanmıyor. En az 5 sene sonra dünyada azar azar kullanılmaya başlanır. Ama tahminim diğer ülkelerle aynı ya da yakın zamanda(5-6 yıl sonrasında) bu teknolojiye geçiş yapacağımızı düşünüyorum.

Aklıma İGA’nın 5g açılışını yaptığı videoyu izlerken bilmemiz gereken 1 konu geldi. Şöyle ki şu an ki altyapılarımızda kullanılan fiberlerin ne kadar hız kapasitesi olabilir. 10gbps 25gbps? belki 50gbps belki 100gbps terahertz için elverişli olacak mı acaba? Bu soru bu teknolojiye geçmemizi zorlaştırabilir…

1 Beğeni