Zte 298A vs Keenetec Wifi

Zte 298A modem var evin 3 oda yanından çekmiyor.
TT modemleri wifi kısıtlaması oluyor galba öyle duymuştum.Bi keenetec modem alsam kapsaması % kaç fark eder deneyimlen var mı?

3 oda yan çekmemesi çok normal değil mi ?

Keenetic ve diğer modemlerden mucize beklemeyin, aşağı yukarı aynı performansi verecektir bütün modemler.

Size gerekli olan mesh. Piyasada ki markaların mesh sistemleri var, onlara yönelin kafanız rahat olsun…

bende 2 adet zte h298a var. ikinci modemi köprü moduna alarak sorunu çözdüm.

Keenetic modem kullanmadım o yüzden çekim mesafesi hakkında birşey diyemem ama genel olarak wifi sinyali her evin yapısına göre değişiklik göstersede duvardan geçerken büyük kayıp yaşar ki sizin 3 duvar varken wifiye bağlanmanız zor olur. Zte h298 wifi sinyali bakımından iyi sayılacak bir modem. Yeni bir modem almak yerine öncelikli olarak modeminizin kominumunu daha merkezi bir yere taşımak daha iyi olacaktır.

Zte modeme mesh oluyor mu birde örnek link atarmısınız marka model olarak?

Mesh dediğimiz tp link menzil genişleticiler var 300 400 tl ye bide tp link deco mesh felan var 1600 liraya farkları ne sistem mi değişik

Buzdolabı da vardı ona güncelleme mi geldi :flushed:

Boş yorum? Kendi web sitesinde buzdolabı wi-fi sinyallerini bozar buzdolabı olmayan odaya yerleştirin cihazı diye yazmışlar. Araştırdım gördüm. Sorduğum soru basit. Güncelleme geldi mi artık buzdolabı çamaşır makinesi olarak mı değişti diye sordum. Ama avukat olarak direkt savunmaya geçtiniz :person_facepalming::man_shrugging:

Siz de Network uzmanı olarak görünüyorsunuz :joy:

Yok yok teyit ettim çamaşır makinesi ve buzdolabı listeden çıkarılmış daha düzgün bir makale hazırlanmış. Merak edenler için linkini aşağıya bırakıyorum :hugs:

Espri yapılmış sadece, fazla ciddiyete bağlanmış olaylar.

Kesinlikle cihaz konumu çok önemli. Eski dairemde fiber kılı tam dairenin merkezinde olmasa da, daireye hakim bir koridorun yanında sonlandırılmıştı. ZTE routerı duvara sabitleyerek neredeyse tüm eve yetecek bir kapsama alanı sağlayabilmiştim. Hem salona yakındı hem de koridor boyu odalara sinyal ulaşabiliyordu.

1 Beğeni

Aynı modem bende de var. ZTE 298A balkonda bile 5 diş çekim veriyor. Ama bana sorarsan Keenetic daha iyi derim.

Espri yok çok gönderme var.

Çamaşır makinesine takan arkadaş çamaşır makinesi üzerinde ve cihazı dolap arasına sıkıştırarak kullanım yapıp sonra çekmyior diye iade etmişti.

Neyse geçmiş gün. Herkes dilediğini kullanır, yorum yapar. Ama sınırları olmalı.

DH görünce gözlerim doldu. En son 16 - 17 yıl önce cevap yazmışım. Evet konumlandırma epey bi hatalı olmuş. Yalnız görselin sahibi bu forumdaki arkadaşımız değil mi.

Ben extra dsl router olarak kullanıyorum çamaşır makinasına çok yakın bir yerde 1.5 mt civarı diyebilirim hiç bir sorun yok gayet iyi anlaşıyorlar birbirleri ile :grinning:

1 Beğeni

Göksel hocam bir vazgeçmedin şu keenetic ön yargından bence artık kabul et keenetic asustan çok daha iyi bir modem

1 Beğeni

Fanboylara ve şirketin fiyat politikasına inat yargıya devam :joy::joy: Asus şu an Router olarak iş görüyor. Ana modemim Zyxel 8623 o da kusursuz. Bu arada siz de iyi günlerde kullanın cihazınızı :pray::hugs:

5ghz bir yere gitmiyor aktif ve kullanıyorum. Bir gün gel alt katta bağlan kendi gözlerin ile test et. Daha ne diyebilirim :man_shrugging::person_facepalming:

Valla derdim fanboyluk değil VDSL de olduğum zamanlarda İlk modemim Asus tu şu iki antenli olan modeldendi sonra keenetic piyasaya çıkınca ona geçtim o gün VDSL hayatım da milattır Asus tan çok daha iyi bir çekim kalitesine ulaştım şuanda da aynı modemi saolsun @BLackOwL Mertcan sayesinde router olarak kullanıyorum şahsi düşüncem bence TT verdiği zte modem den de daha iyi benim kullandığım Asus tan da daha iyi
not.belki benim kullandığım modeminden çok daha iyi modemleri vardı bana denk gelmedi ona da birşey diyemiyorum

Yazılım güncellemesi ile sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor öyle ise. Bu güne kadar kullandığım onlarca marka arasında 2.4ghz kapsama mesafesi en yüksek ikinci modem bu oldu. Birinci olan marka ise Kablonet in çok önceleri abonelerine dağıttığı netmaster kablo modemi :face_with_hand_over_mouth: Zyxel 100 metrekare evin tüm odalarında yerden 40 cm yükseklikte LCD TV nin alt arka tarafında bir konumda iken interneti ulaştırabiliyor. Aynı şekilde 2.4 GHz i 25 cm tek duvar arkasından açık alanda 150 metre civarı mesafeden interneti verebiliyor. 5ghz modunun kapsama alanı fazlası ile düşük. Bir gün fiber altyapı gelirse 5ghz modunda da hız testi yaparım. :frowning:

1 Beğeni

Keenetic kullandım bir süre koparıp durdu sinir oldum, durup dururken interneti kesiyordu hangi yazılımı kullanırsam kullanayım, sanırım benim santral uyumluluğu iyi değil.

1 Beğeni