Zam nedeniyle hızı yükseltmek istiyorum, ne kadar hız alırım?

resim_2021-06-13_204638
Malumunuz TurkNet e zam geldi, 35 mbps paketini kullanıyorum şuan ve bu hıza 95 lira vermek istemiyorum, en azından yüksektir 99 lira veririm Hat değerlerim yukarıdaki gibidir, stabil olarak ne kadar hız alırım? 70mbps falan alabilirsem çok iyi olur benim için, 70 den aşağı hız alabiliyorsam başka firmaya geçmeyi düşünüyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Bu hat 75 mbps paketi rahat kaldırır hocam geçebilirsiniz snr de sınırda gezer 100 mbps de denenebilir ama snr çok düşük olacağı için stabil olmaz fec crc hatası verebilir hat

Peki hocam bu hızı sabitleme şansımız var mı? TurkNet de belli başlı paketler alabiliyoruz biliyorsun, misal hızı 70 e veya 75 e sabitleyebilirler mi?

Hocam forumda @Ugur.Aydogan sabitleme işlerini yapabiliyor diye hatırlıyorum bı sorun isterseniz

Eyvallah hocam, çok teşekkürler.

Önemli değil hocam iyi kullanımlar

1 Beğeni

Benmde hat değerlerim böyleydi geçtim 75 liğe geçtim snr marjın düştü kopmalar başladı

1 Beğeni

Yaklaşık dolap mesafesi 250 Metre civarı belki daha aşağı. 80 mbps sorunsuz alırsınız. Önce 75 paketine geçip snr ye bakın daha sonra 100 mbps i duruma göre değerlendirirsiniz.

1 Beğeni

75 mbps paketine geçiş talep ettim lakin müşteri temsilcisi altyapımın desteklediğini söylediği 85 mbps paketine geçiş yapmış, şuanda hat değerlerim bu şekilde snr download yönünde aşırı düştü ve uçuk sayılarla hata pkts alıyorum. Buna rağmen internetimde herhangi bir kopma veya ping yok, yaklaşık 80 mbps hızı da sorunsuz alıyorum fakat ileride oluşabilecek sorunlardan dolayı hızı 75 e düşürmeyi düşünüyorum. Yarın TurkNet Online İşlem Merkezi den yazıp halletmeye çalışacağım.

2 Beğeni

75 mbps paketine geçiş istedim fakat 85 e geçirmişler, şuanda 88 mbps hız geliyor modeme ve yukarıdaki SS de göründüğü gibi max hız 100 mbps değil 88 mbps olarak görünüyor. Bu nedenle snr marjında aşırı bir düşüş mevcut, 75 e geçiş talep ettim, umarım kısa sürede hallolur.

Bnmde snr marjin 28 den 11 e düştü aynı gün 35 liğe geri döndüm hmn halloldu

1 Beğeni

Snr marjı düşmesine rağmen şuanda hiçbir sorun yaşamıyorum, ne kopma ne ping hiçbir sorun yok ama ileride yoğun kullanım sırasında kopmalar falan olabilir ihtimali nedeniyle hızı 75 e düşürmeyi talep ettim, snr 15 in altına düşmezse 75 paketinde kalırım.

1 Beğeni