Yurtdışına bağlanırken ya da indirme yaparken hız çok düşüyor

ankara dikmen naci çakır mahallesinde 100mbps olan paketi kullanıyorum. hadi mahallede altyapı maks 80mbps verdiği için yurt içindeki serverlarda yine çok kötü bir hız almıyorum(60mbps falan anca veriyor ama neyse). Ancak yurtdışı serverlarında internetim çok ciddili sorun yaratıyor. Yayın izleme, oyunlar ya da indirme gibi durumlarda korkunç internetim var. Bu konuda teknik destek talebi açmıştık ancak pek işe yaramadı. Türkiye dışı serverlara bağlanrken yaşadığım ciddi kayıp için destek talep ediyorum. Örnek olarak standart bir haftaiçi günü akşam evde Londraya kaçla bağlandığımın ekran görüntüsünü koydum.




Selamlar @ismailgulgun01, bu değerlere direkt olarak müdahale edilemiyor. Yurtdışı bağlantılarında daha yüksek hızlara ulaşabilmeniz için ilgili platformun Türkiye sunucusu ve arada birçok hop noktası olması gerekiyor. Bu yetkinlikleri taşımayan platformlar için değerlerin yüksek olması olağandır ve sağlayıcıların herhangi bir iyileştirme yapması pek mümkün değildir.

Alperen bey arayıp valve’e sunucuları türkiye’ye taşıyın diyecek halimiz yok takdir edersiniz ki. Aşağıda gündüz yaptığım testi de göreceksiniz. Gündüz elbette daha normal bir seviye oluyor yoğunluk olmadığı için. Ancak akşam yoğunluğu olduğunda beni londraya 2mbps ile bağlamanın mantıklı bir açıklaması yok. Hız testini yaptığımız site de internetteki sitelerin yarısının content delivery service olarak kullandığı akamai.