Yüksek Ping ve hız sorunu

1 hafta önce TurkNet aboneliğimi başlattım ve ilk kurulumun ardından geçtiğimiz gün özgür iletişim ekstra 100 paketine geçtim. İlk olarak en büyük sıkıntım ping’le alakalı. 100 pingin altına katiyen düşemedik. Oyun vs değil günlük internet kullanımında bu problemi görüyorum. Diğer husus da yeni onaylanmasına rağmen(2 gün oldu) hala maks 30mbps civarında download hızı alıyoruz. Modemim Asus DSL ac750, nasıl bu problemi çözebilirim?

cmd’ye tracert 1.1.1.1 yazıp test sonucunu atabilirmisin.

şu şekilde görünüyor.


Sende baya kötüymüş ya. 172.17.1.250 baya bozmuş

Nasıl çözülür bu adostlar? dns mi değiştirmek gerek

Merhaba, hat değerlerini paylaşır mısın? 192.168.1.1 “DSL Geçmişi/Günlüğü” kısmından. Ek dsl prizi splitter var ise kullanmayın/yenileyin.

Selamlar, bu sorun için bir destek kaydı oluşturdunuz mu? Eğer oluşturmadıysanız hızlıca bir destek kaydı oıluşturun. Bu ekran görüntüsü ile birlikte yaptığınız tracert test çıktınızı detay olarak ekleyin. Arkadaşlarım gerekli incelemeleri yaptıktan sonra size yardımcı olacaklardır.

Bu mu acaba sorduğun ekran. Bu arada herhangi bir splietter yok. Son verilerimi de paylaşıyorum hatta çok daha iyi ancak gün ve saate göre inanılmaz değişkenlik göstermeye devam ediyor veriler.

Selam, evet birkaç günden beri oluşturduğum ticket üzerinden konuşuyoruz. Download hızımız istediğimiz düzeylere geldi ancak pin ve upload için aynı şeyi malesef söyleyemeyeceğim. gelen cevaplar da bizim tarafımızda bir sıkıntı yok minivalinde.

Hattın da yükten dolayı zayıflama olmuş ki bu normaldir. Tavsiyem SNR ayarını 10db sabitle. Pingim hızımdan daha önemli diyorsan bu rakamı 12-15dB aralığında da tutabilirsin. Son olarak “Interleave depth” moddasın TurkNet temsilcilerinden “hattımın fast path moduna alınmasını istiyorum” diye bildirin, ping öncelikli bir hizmet almak istiyorsanız.

Benim için biraz teknik , bu dediğini nasıl yapabilirim? bir de hızı ne kadar etkiler? uploadum zaten yerlerde 0.2 falan alıyorum iyice yok olmasın

Aşşağıda ki örnek resim de gördüğünüz gibi “Kararlılık ayarı” kısmını 10dB yapalım. Bu ayar hızınızın stabilitesini kararlılığını koruyabilir. Yapıcağımızın ayarın zararı yok aksine faydası olabilir. 10dB değişen bir durum olmaz ise 12dB sabitleyelim. Gelelim “path mode” olayına “Interleaved” paketler gecikmeli geldiği için pingte de etkisi olabiliyor fakat gecikmeli geldiği için paket veri hızları daha dengeli kontrollü geliyor paketimizde ki verilerimizden (internet hızımızdan) daha sağlıklı birşekil de yararlanabiliyoruz. “Fast path” te ise durum tam tersidir. Teorik olarak böyle izah edilir.

1 Beğeni

Akşama deneyip sonuçları tekrar kontrol edip buradan dönerim. Hem benzer sıkıntıları yaşayan arkadaşlara yol olmuş olur. Teşekkürler yardımların için şimdiden :slightly_smiling_face:

Rica ederim. Bu dediklerim teori de böyledir.

Yurt dışı kaynaklı ping ve hız sorunu var bilginize.