Yüksek ping sorunu ve wifi problemi

Merhabalar, online oyunlarda çok yüksek pingler almaktayım min 70 ms max 400 fakat normal olarak film vs izlerken çok güzel bağlantı hızına sahibim.
2. sorunum ise wifi. Manuel dns girmediğim sürece internet erişimi vermiyor. Manuel girince herangi bi sorun olmamakta.
Daha önce denk gelen yada sorunun çözümünü bilen arkadaşlarım bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Normalde bu sorunun olmaması lazım. Modem arayüzünden cihazı fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurulum yapın. Sorun düzelmezse, modemin WAN ayarlarından DNS Adresini otomatik alacak şekilde ayarlayın. Buda işe yaramazsa, DNS adresini manuel olarak girip Google veya Cloudflare’ın DNS adresini kullanın.

Ek olarak TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi’den “DSL Yanıyor ama İnternete bağlanamıyorum.” şeklinde talep oluşturun.

İp çakışması olabilir mi? Dns girdiğinizde rastgele bir ip de atadığınız için internete bağlanıyor olabilir

Modemin DNS servisi düzgün çalışmıyor da olabilir. Garip :person_shrugging:

modemi farklı bi yerde, farklı bi modemi de evimde denedim sonuç aynı. manuel dns atamadığım sürece wifi çalışmıyor.
ping de aynı çok yüksek 80 ms den başlıyor. durum böyle olunca online oyun da oynanmıyor maalesef.

Selamlar, Modem resetleme ve iki farklı sıfır modem ile denemiş bulunmaktayım. Daha fazla bilgi vermem gerekirse ankastre kutu ile ev arası cat6 network kablosu ev iç tesisatı tamamen cat6 network kablosu ile döşenmiş durumda. ev dubleks ve iki farklı internet mevcut dsmart ve TurkNet evin 1. katında kullanılan dsmart ile aynı şeyleri test ettiğimde ping online oyunlarda 12 ms ama TurkNet kullandığımız katta min 80 ms den başlıyor. dediğim gibi ev ağı ve wan ayarlarına hem manuel dns hem yönlendirici dns olarak denedim. ama bi türlü sorunum gitmedi belki sinyal düşüktür dedim ruijie kurumsal access point aldım wifi yine düzelmedi. yani kısacası sorunum düzelmedi ping daima yüksek ( bu arada bahsettiğim TurkNet internet sadece 1 bilgisayara baglı ve wifi sadece benim tarafımdan kullanılmakta) 100 mb olarak kullanmakta görünen internetim max 45 ile 53 mb arasında sürekli değişkenlik göstermekte ve siteleri ilk açarken yaza gezerken sayfalar çok geç yüklenmekte.

Modemin bulunduğu odada veya yakınında wifi sinyallerini bozan sinyal veya manyetik alan olabilir mi? Örneğin çatıda ki baz istasyonu veya modemin bulunduğu odada ki Bluetooth vericiler veya alıcılar. Modemi kablo ile bağlayıp test etme imkanınız varsa wifiden olup olmadığını görebiliriz

hayır yok maalesef, dsmart dan üst kat a kablo çekip ap yi takınca herangi bir problem yok.
ping sorunu kablo testi ile yapılıyor

Modem ile bilgisayarı direkt kablo ile bağladığınızda sonuç yine aynı mı?

Hangi oyunlardan bahsediyoruz? Spesifik bir oyun ve sunucu ismi verebilir misiniz?

valorant, black squad, counter strike.

evet kablolu kullanıyorum biraz önce aradılar manuel dns girmemi istediler girdim ama ping de düzelme olmadı.

Counter strike oyununda girdiğiniz sunucu ismi csduragi mi?
Veya CS:GO mu?

Dns adreslerini 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yapıp deneyin.

cs:go hocam steam üzerinden orjn giriş yapıyorum

Selamlar hocam tekrardan bunları yaptıığımda sadece wi-fi sorunu düzelir ( modem arayüzü ayarlarından atadığım zaman) ama ping yüksek azalmıyor.

Cs Go’da upload ayarı ve ping ayarı var. Ona bakabilirsiniz.

hocam bir oyun değil başlı başına girdiğim oyunu söyledim tüm online oyunlarda ping min 75 80 ms ile başlıyor. kablolu kullanıyorum üstelik.

Benim 49-50 bazı sunucularda bazı sunucularda ise 70. Benim sunucudan sunucuya göre değişiyor.

Ben 50 ye razıyım biraz önce 166 ms deydi test ettim tekrar yani şu oluyor burada ben karşıdaki arkadaşı görene kadar adam beni görmüş oluyor