Yüksek Packet Loss!

Arkadaşlar TurkNet fiber kullanıyorum. Eskiden sağlayıcının verdiği router vardı, asus router ile değiştirdim. Sonra openwrt yükledim. Ama bir sorunum düzelmedi. Sorunumu kimse de anlamıyor. İnternet hızında bir problem yok. Sadece bufferbloat değerleri çok kötüydü onu da cake ile çözdüm. Sorun şurda sqm cake açık internette hiç bir problem yok oyun oynarken internet anlık kopuyor steam açılıp kapanıyor konuşmalardan düşüyorum ve oyuna tekrar bağlan diyerek öyle devam ediyorum. Kafayı yemek üzeriyim. 2-3 kere destek talebi oluşturdum fakat arkadaşlar sorunumu anlamadı. Hız testi yap diyorlar hızla ilgili bir sorunum yok. Paket kaybı yaşıyorum. Ping plotter programında yaptığım testte Özellikle statik yönlendirme ve ara noktalar yüksek paket kaybı gösteriyor.

Bu aralar rezalet. Cod oynarken bi el oynadım 48 pingim vardı sonraki oyun bir fırladı 150 lere sürekli packet losslar takılarak ilerlemeler. Bezdirdi bu aralar. Hız normal gözüküyor. Bufferbloat da B çıkıyor. Sanırım artık TurkNet le olmuyor.

Pubg servere ping plotter ile tracert gönderdiğimde 5. hop %90 lara kadar paket kaybı oluyor. Bu da oyunlardan düşmeme sebep oluyor. Sorunum çözülmedi hala

Aynı zamanda gece 12 den sonra hiç bir sorunum kalmıyor.

Merhaba, konu hakkında yardımcı olabilmek adına ilgili ekiplerimize yaşadığınız durumu ilettik. Ekip arkadaşlarımız konu hakkında gerekli incelemeleri yaparak tarafınıza geri dönüş gerçekleştireceklerdir.

Kesinlikle öyle sebepsiz bir packet loss akşam saatlerinde gece geçiyor. Yine pandemi günlerine döndük satürasyon sorunları gibi oldu gerçekten çok can sıkıyor. Yıllar geçti ama biz geri gidiyoruz hala. TurkNet yetkilileri bu durumla ilgilenir misiniz lütfen ?

İstedikleri değerleri gönderdim. Bekliyorum bakalım çözüm olmazsa sağlayıcı değiştiririm bana fark etmez sonuçta fiber altyapı.