Yüksek CRC Hatası ve Stabil Olmayan SNR Margin Değeri

Modemim de SNR margin ayarı yapabiliyorum ve stabil olması için değeri 12 yaptım ancak yine de SNR değeri hiç stabil değil. 5-10 Dakikada bir 1’lere hatta eksilere düşüyor. Bundan sebep olsa gerek ki CRC sayısı da çok yüksek. CRC hataları bu seviyeye 10 dakikada çıktı hatta bunu yazarken 95 bin olmuş. Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?

Selam, “Line Attenuation” değeriniz mevcut hız ve maks hızınıza göre fazla. Saha dolabı mesafenizi öğrenebilir miyiz? Aşırı CRC artışı var. SNR değeri 11dB’den 1’e özellikle - değere düşmesi anormal bir durum. Bu sorun yeni mi olmaya başladı ve sorun olmadan önce hizmetiniz de her hangi bir fiziksel veya yazılımsal ayar, değişiklik yaptınız mı?

1 Beğeni

3 Haftadır şehir dışındaydım o yüzden bu süreçte değerler nasıldı bilmiyorum ama evdekiler internetin pek stabil olmadığını söylüyor. Muhtemelen bir süredir bu durum devam ediyor. Saha dolabı mesafemi de bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim?

Edit; 86 Metre saha dolabı mesafesi.

1 Beğeni

İç hattınıza göre fazla zayıflamaya sahipsiniz. Şunlar yapınız:
Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir eğer kablon da problem varsa CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber markalı kablo kullanın eğer bağlantınız da oksitlenme, gevşeme gibi unsurlar var ise yenileyin veya kablonuzda ki diğer 2 damarı kullanın. Ek, dsl prizi, splitter var ise kullanmayın/yenileyin.
Not: Ankastre bağlantısı ve eklere YAK1 kullanın.
CRC artışı için
475 sürümüne geçin ve Yönetim> DSL Ayarı> PVC Paylaş “Etkin” yapın, işe yaramaz ise “VDSL Settings” kısmında ki değerleri “Stable” yapın.

2 Beğeni