YouTube Ve benzeri Donmalar

Merhabalar İnternet Hızım Bu 3 Haftadır Youtube tiktok Gibi Video Platformları olsun Dizi Filim Siteleri Olsun Donma Sorunu Yaşamaya Başladım Ne Yazıkkı Bu sorunla İlgili TurkNet Destek Talebine Başvuru Yaptım ama herhangi Bir Çözüm Bulunamadı Yani Dedikleri Değerlerimiz Normal gözüküyor bu Konuda Ne Yapabilirim Acaba Teşekkürederim

Donma sorununu biraz daha açabilir misiniz? Video buffer mi olmuyor yoksa drop frame mi var. Yani sorun cihaz mı yoksa bağlantı odaklı mı?

Youtube üzerinde 1080p bir video açıp, video’ya sağ tıkladığınızda “Meraklısı için İstatistikler” menüsü altında yer alan istatistikleri de paylaşabilirseniz sorunu daha net analiz edebiliriz.

Örnekte gördüğünüz gibi, 0 dropped frame var, yani donanımsal olarak tüm kareler render ediliyor. 62.6mbit ile youtube sunucularından veri akarken video buffer 43.63sn. Yani sonraki 43 saniyeyi şimdiden önbelleğe almış bile. Bu değerler de sorunun çözümü konusunda bir ışık tutabilir.

Anlık Bu Fakat Belirli Saatlerde Gündüzleri Çok Farklı Oluyor

Şu anda istatistiklere göre sorunsuz şekilde 2k 60fps video akıyor görünmekte, bu da donanımsal probleminiz olmadığını işaret ediyor. O zaman bağlantı tarafı sorgulanabilir. Sorun yaşadığınız zaman dilimlerinde de bu şekilde test edebilirsiniz.

Aynı zamanda ağınızda çok kullanıcı var ise, ağınızı monitör edip kullanımlarını limitleyebilir veya QOS etkinleştirebilirsiniz.

Merhaba,

Modem üzerinde IPV6 özelliğini devre dışı bırakabilir misin ?

Herhangi bir internet profili kullanıyor musunuz ?

İyi günler dilerim,

İpv6 devredışı Zaten hocam Gün içi Zaman Zaman yaşıyorum Bu tarz sorunlar

Selamlar @Markapasa, son oluşturulan destek kaydı numaranızı buradan paylaşır mısınız? :raising_hand_man:

55417137

Sorun yaşadığınız sitelere ait tracert testini hem buradan hem kayıt içerisinden paylaşmanızı rica edebilir miyim? Yoksa çok şey mi istedim? :face_holding_back_tears:

Alperen bey benim evimde pc yok Sadece tablet mibox telefon bunlardanda Sanırım değer alınamıyor :blush:

Haddim değil ama Android kullanan sistemlerde PingTools gibi uygulamalarla trace kaydı alabiliyorsunuz… Az önce telefonumdan emin olmak için aldım.

Modem arayüzünden de yapabilirsiniz.

Nasıl oluyor O