Youtube bufferload sorunu

youtube da sorun yaşayan var mı? 4k videolar takılmaya başladı.

Merhaba @Gulnare senin sorunun internet kaynaklı değil benim kullandığım internet 50 mbps 4k videolar da hiç sorun olmadan oynatıyor hatta 8k videolarda bile donmuyor sizin sorununuz büyük ihtimal donanım kaynaklı isterseniz Windows işletim sisteminin kendi bakım ve temizleme aracı ile isterseniz başka bir temizleme ve bakım aracı ile sistemi bir taratın ama görev yöneticisinden gözlemlediğim kadarı ile ya işlemciniz yada masaüstü program olduğu için intel UHD grafik birimi sorun çıkarıyor olabilir isterseniz ilk önce bir temizlik yapın sonra düzelmez ise farklı yöntemler deneriz.

1 Beğeni

Şuan denedim bende de sıkıntı yok. @KASPAROV dediği gibi donanım kaynaklı olabilir.

1 Beğeni

Üstat 2 bilgisayar da aynı sorun vardı sabah tekrar bakarım. Netflixte falan sorun görmedim. Çoğu sunucudan tam hız indirme yaptım. Sadece youtube olunca şüphelendim. İşlemci desteğinden dolayı 8k oynatamıyorum. Youtube 8k da tamamen AV1 formatına dönmüş. 8.nesil intel işlemcilerin bile desteği yok. VP9 formatları zamanında sorunsuz çalıştırıyordu.

Güncelleme ile kapatmışlardır çünkü 8. Nesil intel işlemciler 8k oynatabilecek iş gücüne sahip değiller 8k video açarsanız işlemci %100 e dayanıp video donacaktır büyük ihtimalle çünkü ben 3950x var bende bile 8k ya alınca %30 lara çıkıyor işlemci siz yine testlerinizi yapın aynı sonuçlar oluşursa dönüş yaparsınız.

1 Beğeni

Şuan denedim sorun yok. Anlık yada yoğun zamana denk gelmil olabilirim.
8k videoda işlemci desteği önemli. VP9 formatında videolarda dropsuz %60larda çalıştırıyordu. Bir kaç ekran resmi almıştım ama bulamadım. AV1 formatını çıkardılar, sözde %30 bant genişliği kazandırıyor ama kalitede bir miktar düşüyor. İntel 9. nesilden sonra AV1 desteği gelmiş. AMD tarafını bilmiyorum.

AV1 yoksa VP9 dan devam yapılacak bir şey yok bir haberde okumuştum bunu Youtube sessiz sedasız videoları AV1 kodeğine dönüştürüyor yazıyordu belki sizinki de benzer birşeydir çünkü AV1 kodeği VP9 a göre %25 daha performanslı 8k video açsam bile bir işime yaramıyor 8 k monitör yok sadece test işlemleri için.:blush: