Yeşil ışık yanan modemin IP alamaması

Modem ayarlarını yapıp kurulumu tamamlamama rağmen internet yeşil yanıyor ama internete bağlandığımda “bağlantı yok” hatası alıyorum. Çünkü modemim ip almıyor. Modem kurulalı 8 gün oldu ama hala bu sebepten dolayı aktivasyonum tamamlanmadı. Teknik destek sürekli modemi resetlememi istiyor. Modemi resetlediğimde de zaten içinde bilgilerim kayıtlı görünüyor. süreç hakkında bilgilendirir misiniz? daha ne kadar beklemem gerekecek?

kurulum sırasında TurkNet kullanıcı adı ve şifrenizi doğru yazdığınızı teyit edin ve modem resetini tamamlayamamış olabilirsiniz

Modem kurulumu sırasında doğru altyapı türüne uygun olarak kurduğunuzdan emin olunuz Adsl/Vdsl ayarlarını kontrol ediniz.

Aşağıda yer alan ayarlar doğrultusunda yeniden kurulum deneyebilir misiniz?
VDSL için MTU: 1492, VPI VCI : 0/35 VLAN ID olarak istenirse yalnızca 35
ADSL için MTU : 1492 VPI VCI : 8/35

1 Beğeni

Merhaba modem ayarlarının hangi kısmından yapacağımı da söyleyebilir misiniz? Türk telekomun Zte modemini kullanıyorum.

modemin varsayılan ayarları değişmiş sanırım çünkü modemin kendi arayüzünden fabrika ayarlarına döndürmeme rağmen hala kendi kullanıcı adım ve şifrem içinde kayıtlı kalıyor.

Zte de kolay kurulum menüsü vardı sanırım oradan tekrar doldurun bilgileri deneyin basit gelecek ama sorununuzu uzaktan zor çözeceğiz gibi

hızlı kurulumda sadece bu seçenekler var bunları 10 defa tekrar tekrar doldurdum ama şu ADSL/VDSL olayını hiç denememiştim o ayarlara nereden ulaşabilirim acaba?

İlk tıkladığınızda kullanıcı adı şifre girdiğiniz yerde yoksa galiba modem otomatik karar veriyor duruma göre

Modemden anladığıma göre TT fiber altyapısında hizmet alıyorsunuz. Normalde gelen TT modeminde otomatik ayarlar yüklü oluyordu.

Bendeki ayarlar bu şekilde. Kullanıcı Adı, şifre ve VLAN ID doğru girmeniz durumunda sıkıntısız olmalı. GPON cihazından çıkan kabloyu direkt olarak pcye bağlayıp Windows ile PPPoE bağlantısı ile bile bağlanmıştım.

Genel Ağ > WAN Bağlantıları > INTERNET

Bende de arayüz böyle. ayarlarım düzgün yani anladığım kadarıyla.

Evet doğru görünüyor. Ben root kullanıcısı olarak girdiğimden fazladan alanlar var fakat aynı. Çalışması gerekiyor.

Bu interneti bağlatmadan hemen önce yerel bir firmadan alıyordum interneti ve hiçbir sıkıntı yoktu. TT den gelen adam komple dairenin ankastreyle olan bağlantısını değiştirmemi bir de öyle denememiz gerektiğini söyledi. Öyle bir ihtimal var mıdır acaba?