Nisan-Mayıs ayları civarında gigafiber hattımda packet loss/jitter ve yüksek ping/spike sorunları dolayısıyla konu açmıştım. Açtığım destek kaydı hiçbir sonuca ulaşmamasına rağmen bir süre sonra kendi kendine tamamı çözüldü. Sanırım arkaplanda yapılan TurkNet tarafından yapılan teknik çalışmalar vs sorunu çözdü. Haziran-Temmuz civarından beri 2-3 aydır stabil bir şekilde seyrederken birkaç gecedir aynı sorunlar yine başıma bela oldu. Download/Upload hızları stabil ve hattımda anlık kesilme yok fakat jitter/packet loss ve beraberindeki yüksek ping ve spike sorunlarının tamamı tekrar başladı. Masaüstü bilgisayarımda kablolu olarak bağlantı sağlıyorum. Konumum Bursa Osmangazi. Artık şu soruna bir daha tekrar yaşanmamak üzere kesin bir çözüm sunulmasını istiyorum. Şu ezber döngüden bıktım artık. Müşteri hizmetlerinin modemi, gponu kapattırıp açtırması, hatta güncelleme yapması, değerleriniz stabil görünüyor demesi ve son olarak eve hattı kontrol etmek üzere ekip çağırılması. Ekibin eve gelip her zamanki gibi sadece sinyal değerlerini ölçtükten sonra değerler stabil demesi üzerine kaydın kapanması ve hiçbir çözüm bulunmaması. Bu sefer gerçekten kalıcı bir çözüm bulunmadığı taktirde TurkNet’e sonsuza dek elveda etmeyi düşünüyorum. Zam var hizmet yok.
Selamlar @jeffogu, hizmetinize ulaştım fakat geçmişte yaşadığınız soruna dair oluşturduğunuz destek kaydını bulamadım. Rica etsem güncel bir kayıt oluşturup packet loss ve tracert testlerini hem kayıt içerisinden hem de buradan paylaşır mısınız?
Daha önce destek kaydı oluşturdum hatta yine siz cevap vermiştiniz fakat çözüme ulaşmamıştı. Sistemde daha önceki kayıtlarımın tamamı da silinmiş olarak gözüküyor.
Yeni destek kaydı numaram 67626630
Bunlarda yaptığım testler ve sonuçları.
Görebileceğiniz üzere ping ve jitter spikeları berbat durumda.
Farkettiğim üzere bu spikelar akşam üstüne doğru başlıyor ve sabahın erken saatlerinde düzelme gösteriyor.
Ekiplerden öncelik ve hassasiyet talep ettim. Kaydınızı özel olarak takip edeceğim.
Ben tekrardan bu akşam yaptığım jitter ve latency testlerini sunuyorum.
Sorunun güncel olarak devam ettiğini belirtmek amaçlı.
Güniçi oldukça stabil seyrederken akşamüstünden itibaren spikelar yeniden başladı.
Sizin için farklı bir iss ile test ettim karşı taraf kaynaklı bir sorun var mı diye.
Benim değerler bu şekilde
Diğer Frankfurt serverlarında da yapınca daha tutarlı bir karşılaştırma yapılabiliyor hocam.
Ben 4 serverın tamamında bu tarz değerler alıyorum. Gündüz sizin sonucunuzdaki gibi ip gibi değerler, spike vs yok fakat akşamüstü internet kullanılmaz hale geliyor. Yaklaşık 2 saattir siteler dahi yüklenmiyor, canlı yayın ve video izlerken twitch, youtube vs. 5 sn de bir durup kesiliyor.
Testi yaptığınız hat VDSL mi yoksa başka bir ISS nin fiber hattı mı bu arada ?
Bir de TurkNet Gigafiber kullanıcısı iseniz Gigafiber ile test yaptığınızda sonuçlar nasıl ?
Farklı bir iss nin TT Fiberi hocam. Gigafiber maalesef yok
Rezillikten başka birşey değil, yaklaşık 1 haftadır olan sorun dün akşamki Şampiyonlar Ligi maçı yüzündenmiş. Bu akşam da aynı sorunu yaşamam halinde hattımı kesin olarak kapattırıyorum.
TurkNet’in sorun çözmeye filan niyeti yok resmen dalga geçiliyor. Benden hız testi ve modeme ping atmam isteniyor. Ben zaten hız sorunu ya da dalgalanması yaşıyorum demedim, modemden çıkan pingim yüksek de demedim. Gerçekten trajikomik. @alperenatici
Tekrar selam, kaydınız network tarafından inceleniyor. İnceleme sonrasında dönüş sağlanacak.
Alperen Bey, destek kaydı üzerinde tarafımdan pingplotter testi istendi.
Interval ve focus ayarlarını hangi sürelerde seçip test yapmam daha yararlı olur acaba ?
Valorant destek kaydında bana verilen ayarlar.
Teşekkürler, testleri dün online işlemler üzerinden destek kaydına ekleyerek iletmiştim. Çalışmaların devam ettiğini söylediler.
Network - NOC incelemesi.