Yeni Zamla Beraber TurkNet

Selamlar, bildiğiniz üzere TurkNet’e yeni zam geldi. Yeni gelen kullanıcılara 139.90 TL oldu ve eski kullanıcılara bu zammın haziran ayında yansıyacağı söylendi.

Forumda bir çok konu açılmış bu zamla alakalı. Bu zammı kafalarına göre yapmadılar bunun herkes farkında Benim dikkatimi çeken şey ise; Bunu sorgulayan insanlara tuhaf tuhaf cevap veren insanlar. “Kardeşim zam illa gelecek. Bu tepkini keşke elektriğe suya gelen zamda da söylesen.” , “Beğenmiyorsan başka firmaya geç seni tutan yok.” Gibi gibi sözler, bırakın da insanlar tartışsın buna bile karşısınız. Ne yazık ki insanlar her konuda konuşma hakkına sahip değil biliyorsunuz durumlar belli :zipper_mouth_face:

Hatta açıklama yapan forum yetkililerine bile tuhaf tuhaf cevaplar veren insanlar var. Eleştiri yapabilirsiniz bunda bir şey yok. Fakat eleştiri yaparken yazdıklarınızı hafifçe sorgulayın kimsenin kalbini kırmaya hakkınız yok. Ayrıca kimse sizin bu gereksiz tavırlarınızla uğraşmak zorunda değil, bunun farkına varın. Bu yeni gelen zam benimde gayet canımı sıktı çok hoş bir durum değil. Haziran ayına kadar eski müşterilerine zam yapmayacaklarını duyurdular bu sayede düşünme şansımız olacak. Eğer ki haziranda diğer firmalarla arasında uçuk kaçık farklar olmadığı sürece burada olmaya devam etmek benim için daha mantıklı.

7 Beğeni

Anlamadım ustam, “Siz neden ayrı konu açmıştınız?” derken neyi kastettiniz? Forumda böyle bir kısıtlama var mı? Sadece tartışmalara istinaden görüşümü bildirdim. Her hangi bir şey peşinde değilim. Bu konuda bir kısıtlama varda ben bilmiyorsam kusura bakmayın. Yeni fiyat politikaları benimde hoşuma gitmedi. Hatta gerekli eleştirilerimi yaptım. Hazirana kadar düşünme sürecimiz var bu konu ile alakalı. Ayrıca merak ettiğim bir konu var. Birisi beni aydınlatırsa sevinirim. 1000 MBPS kullanan kişide 139.90 TL ödüyor daha düşük hızları kullananda aynı ücreti ödemek zorunda. 1000 MBPS ile diğer hızlar arasında maliyet aynı mı?

Şimdi hocam malum telekomda yüksek paketler 200 lirayı buldu. Dolar konusuna girmek dahi istemiyorum. Türknetin tek dezavantajı tanınmış alternatif sağlayıcılardan erken zam haberini verdi. Merak etmeyin diğer tanınmış firmalarda zam yapacaklar kısa süre sonra.

Bu arada bana göre 50 mbps altında hız alanların turknette kalmasına gerek yok düşük hızlar için en ucuz fiyatı kim verirse ona gitsin. Düşük hız alanlar artık çok az sıkıntı yaşıyor. Oyun derdide yoksa pingde umrunuzda olmaz. Ucuz kim veriyorsa ona gidilmeli.

Kesinlikle şundan emin olun tanınmış alternatif firmalarda zam yapacak. Benim turknette zam tahminim 130 lirayı geçmez diye düşünmüştüm ama 140 olmuş. Şuanlık sorun yaşamadığım için devam edeceğim.

1 Beğeni

Port kiralarının datacenter enerji giderlerinin ve globalde yaşanan network ürünlerindeki maliyet artışının üzerine dolardaki dalgalanmalar da eklenince fiyat makul gibi geliyor bana. Zam çok ya da az diyemem gayri ihtiyari bu bir zam ancak şahsen ben artışı çok bulmadım ki Haziran ayına kadar daha neler neler olur bu dünya gündeminde hiç bilemiyorum. Temennim başka gelişmeler olsa dahi bu fiyatta kalabilme istikrarını gösterebilmeleri. Ayrıca konu flood falan da değil, istediğiniz gibi yazabilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba @bilalshnn, konuyu açarak çok güzel yorumlarda bulunmuşsunuz. Tabii ki yapılan fiyat değişikliği konuşulacak, tartışılacak, konu hakkında kullanıcılar birbirlerine fikirler verecekler… Forumun mantığı zaten bu.

TurkNet olarak neden fiyat değişikliğine gidildiğini açıklamak ise çalışanı ve forum moderatörü, yöneticisi olarak benim görevimdir.

Bu konuyu açtığınız için size teşekkür ederim.

5 Beğeni