Yeni yazılım ile mesh sistemi kurma

Merhaba.
Elimde zyxel vmg3625-t50b ve vmg8625 var. Birini ana modem diğerinide repeater(kablosuz alıp kablosuz dağıtma) olarak kullanmak istiyorum. Ne yaptıysam olmadı. Repeater kullanmak istediğim cihaz ana modemi görmüyor.

Merhaba bu konuda destek olamıcağım ama bu bahsettiğiniz t50b modem iyi mi önerir misiniz? Ev içi çekim kalitesi mesafesi vb teşekkür ederim

Teknik olarak çok iyi. Ama herşey özellik değil. Yazılım sorunları hala var. Ve openwrt gibi yazılımlar ve uğraşanlar çıkmazsa sonu iyi değil. 2.4ghz denediğim tüm modemler ile çekim kalitesi aynı. (güncel son yazılımlarda) 5ghz her halukarda düşüş oluyor.
Tepkime süreside bana biraz yaval geliyor. Bu konuyu şu şekilde açıklamaya çalışayım. Aynı hatta vmg8625 ile tplink 9970 modemler ile kıyasldığımda vmg8625 te ping 50 ile 9970 te 30 gibi düşünün. Bu değerler ölçülen değil. Hissedilen. Sanki ssd ile eski hdd gibi. Kablolu da sorun yok. Son dediğim olay kablosuz da yaşıyorum. Elimde vmg3625-t50b var onda aynı. Ama mesela zyxel vmg3312-b10b da var. O en vasatı. Fiyatlar uçuk olduğundan alınabilir bir modem. Dün bir indirimde yalnış hatırlamıyorsam 560 TL idi. Kaldımı bilmiyorum. 1 gbit li kinnetik modemler neredeyse 4 kat daha pahalı. Belki daha fazla.

Şuan mediamarkt da 599 TL

Hero dsl, 2.3 kat :slight_smile:

1 Beğeni

@Gulnare wifi çekim kalitesi iyi bir modem arıyorum bi öneriniz var mı peki

1 Beğeni

@Gulnare zyxel vmg3312-b10b şu an bunu kullanıyorum eski tt abonelikten kalmıştı o kadar kötü bir modem ki değişmek zorunda bırakıyor insanı

ben tb50 modelini 1 yıla yakındır kullanıyorum şuana kadar ne çekim kalitesinde nede modemde hiç bir sorun yaşamadım 95 e 8 kullanıyorum bu tamamen tercih meselesi kaldıki bu modemleri TurkNet öneriyor zaten kötü modemler olsa türknetin önereceğini sanmam gayet başarılı

Konunuzu görünce kontrol etmek istedim. Android için https://play.google.com/store/apps/details?id=zyxel.com.multyproneo buradan ve iOS için
‎MPro Mesh App Store’da buradan uygulamayı indirerek işe başlayın. Sonrasında modem arayüzünden (son firmware yüklü ise) mesh başlığı altından promesh i Aktif edip kablosuz ağa tekrar bağlanıp uygulamaya geri dönüp yönlendirme ile işlemleri tamamlamayı deneyin. Şu an boşta bir repeater veya ap olarak kullandığım modem olmadığı için maalesef çalışıp çalışmadığını deneme şansım olmadı. Büyük ihtimalle müsait olunca denerim. Ama uygulama modem ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Uygulama tarafından cihazları görünüyor.

Kablosuz hiç bir şekilde bağlayamadım. Vmg3625-t50a ama nodem, arada tplink 9970 brige modda, sonra vmg8625 kablolu mesh ile oldu. hepsi kablolu olduğundan örümcek ağı her yer. Tam yine istediğimi yapamadım. Kablo çekemediğim bir kısım var. Oraya kablosuz atmam lazım. Mesh sisteminde modemler arasında geçişlerde 2 defa wifi kopup bağlanıyor. Vowifi olduğundan gezerken tüm görüşmeler düşüyor. Tplink 9970 de kablosuz aktarım(repeater) var. Ondada yazılım sorunu yada kapasitesi düşük. 100 gelen hız 20lere düşüyor.

1 Beğeni

Böyle bir cihaz var elimde eğer vaktim olursa onu deneyeceğim . https://m.n11.com/urun/tp-link-tl-wa854re-300-mbps-24-ghz-n-kablosuz-menzil-genisletici-242066?magaza=technobag

Elektrik gitti. Gök gürledi modem sapıttı. İnternete bağlanmadı 2 saat. Şimdi düzeldi.






Bu menüler nasıl çıktı bilmiyorum.

Sanki sadece gök gürültüsü olmamış gibi baya baya yıldırım yemişsiniz. Modem sanırım elektriksel dalgalanma sonucu sürüm atlamış :flushed: geçmiş olsun

Reset attım düzeldi şükür. Ama bu mesh işi ya yeni olduğundan, yada cihazdan çok sıkıntılı. Kablolu yapabildim. Mesh yapınca 5ghz ve 2.4ghz birleşiyor. 2 cihazda da tüm ayarları kendi yapıyor. En ufak bir ayar değişikliğinde bağlanmıyor. Gezerken kesiliyor. Bazen 10 sn bir wifi kopup bağlanıyor. Tüm cihazları kapatıp açmadan kullanamıyorsun. Stabil değil. Kablomdamı sıkıntı var bilemedim. Kablolu mesh bağlantıda 100 mbit gösteriyor. Portlar 1 gbit. Kablo test cihazının pilide bitmiş.

Ama bildiğim kadarıyla mesh in olayı da bu :man_shrugging: Bu konuda bizi @KASPAROV net bir şekilde bilgilendirebilir diye düşünüyorum.

Üstat modem 2.5ghz ve 5ghz birlestirince sapıtıyor. bu sorun bildiğim kadarı ile tüm sürümlerde var. Genis alanda gezer olarak kullandığım için çok sık bağlantı kopuyor. en azından 5ghz kapatayım dedim. Onada izin vermedi. Teknolojik herseyle uğrasmayı seviyorum. onlarda beni uğrastırmayı seviyor. :grinning: :grinning: :grinning: :grinning: :grinning:

Ap modunda ki repeater i resetleyip denedim sanırım bunun da mesh desteği yok. Bu yüzden bağlanmadı maalesef. Mesh desteği sunan bir router veya modem bulursam tekrar denerim.

1 Beğeni

İki katlı müstakil evin tam ortasında bende durum bu şekilde 2 sn lik bir anlık kesinti ile yeni ağa bağlanmış oluyor.

3 Beğeni

Mesh bağlantı sadece wifi için geçerli kablolu olmuyor. Range Extender ( menzil genişletici) MESH özellikli olan bir modem veya prize takılan modellerden alman gerekiyor, bende olacak diye AX10 aldım sadece wifiler arası olduğunu bilseydim RE605X önceden alırdım.

1 Beğeni

Aynı katta böyle alt kata inince çok sapıtıyor.

Mpro Mesh programında böyle görünüyor. Kurulumda da kablolu mu kablosuz mu seçeneği var.

1 Beğeni