Yeni modem sonrası giden geri gelmeyen DSL ışığı

Merhaba,

Keenetic Hero DSL aldım. Taktım. DSL ışığı yanmadı. Modemde mi sorun var diye eski modemi (Zyxel VMG3312-B10B) geri taktım onda da DSL ışığı yanmadı. Yeni modemi takana kadar yanan DSL ışığı artık sonsuza kadar sönmüş gibi.

Online işlemlerde Teknik bilgilerde bazen “durum: Offline, VAE Kapalı” bazen sadece “durum: Offline” yazıyor.

2 Gündür destek kaydı sorunu bulduklarında gelişmeleri haber vereceklerini söylüyorlar ama herhangi bir gelişme olmuyor.

Duvardaki telefon prizinden direk modeme straight through 2 telli DSL kablosu eski modemin DSL portuna bağlıydı. Yeni modem gelince aynı kabloyu olduğu gibi yeni modemin DSL portuna bağladım. Sonra bir daha yanmadı DSL ışığı. İlginç şekilde modemle gelen DSL kablosu crossover, çaresizlikten onu da denedim ancak bir sonuç yok.

Kablo problemi gibi görünüyor :flushed:

3.gün sonunda saha destek ekibi yonlendirildi, henüz gelmediler. bina ici tesisat kaynakli olabilir diyor teknik destek ancak tam modem degistigim 3 dklik arada nasil bir ariza cikabilir bina tesisatında merak ediyorum. Gorecegiz bakalım. Vae kapalı yazması portta sorun diye okudum hep

Bağlantı yaptığınız kablonun görüntülerini ve ek var ise ek kaynaklı sorun olabilir. Değişim sırasında ek yerinde kısa devre olmuş olabilir.