Modem kurulumu yaparken TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi den teknik bilgiler kısmında 14 mbit aldığım hız 32 mbit olarak gördüm. Tabi benim gibi senelerdir 8-9 mbit kullanan arkadaşlar böyle bir rakam görünce ister istemez bir tebessüm oluyor😃Modem kurulumu bittikten sonra modem arayüzündeki yeni değerler de böyle
Tabi eski modemimde Snr margin 12 db iken Keenetic orjinalinde 8 db olarak ayarlı gelmiş. Hız güzel bir sürpriz oldu ama asıl merak ettiğim aldığım bağlantı adsl değil vdsl. Vdsl altyapımız yok bizim. Şu an TurkNet Yapa sistemden hizmet alıyorum. Santral uzaklığı 1 km. Öğleden sonra iç tesisat kablomu da değiştireceğiz.
Snr değeri bu şekilde kalsın mı yoksa kopma yapar mı?
Yada eski sisteme döneyim mi?
Yapa da hattınızın desteklediği maksimum hız size verilir. Eski modeminiz n12 adsl2 destekli bir modem olduğundan size adsl sinyali gönderiliyordu. Şimdi ki modeminiz vdsl uyumlu ve sinyal otomatik olarak vdsl gelecek. Tarifeniz ile ilgili herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok diye biliyorum. Yeni modeminizde eskisinde olduğu gibi snr ayarı var. Alabileceği maksimum alması için mümkün olduğunca snr yi düşürün. Sonra sorun yaşarsanız kademeli olarak snr yükselterek sorunu çözün derim.
Valla usta. Telekomdaki arkadaşın en son söylediği şey şuydu. Abi ödenek geldi. Dolap değişecek ama değişimi il müdürlüğünden gelip yapacaklar. Dolardaki kurdan kaynaklı biraz ağır işliyor dedi. Zaten ben de bu yüzden modemi değiştirdim. Vdsl desteklemiyordu. İnşallah 60-70 aldığımız günleri görürüz
Ben de dört gözle 35b profilini bekliyorum. O zaman daha yüksek hızlar sunacaklarını düşünüyorum.
Hayırlı olsun demeyi unuttum. Hayırlı olsun, güle güle kullanın
Kablo tesisatımda yenilendi TT ekipleri tarafından ama değişen hiçbir şey olmadı
IPv6 konusu Keenetic markasını seçmem için etkenlerden birisiydi.Henüz IPv6 ayarlarını aktif etmedim. Keenetic ile kullananlar gördüm ama bazı sitelerde falan olmuyor dendi. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
Karşı sunucu in ipv6 desteği yoksa ipv4 üzerinden bağlanır, bu çok normal bir durum.
TurkNet tarafından düzgün bir tanımlama yapıldıysa keenetic ile ayarları yapıp sorunsuz kullanabilirsiniz. Bazen TurkNet mh tanımlama hatası falan yapabiliyor, ipv6 gelince pppoe erişimi sağlanmıyor, sürekli internet kopuyor falan. Veya ipv6 geliyor ama internete çıkamıyor gibi gibi…
Ipv6 için TurkNet ile iletişim kurmaya gerek var mı? Yoksa modem arayüzündeki Iss ayarlarından Ipv6 yı aktifleştirirsem kullanabilir miyim? Son olarak Ipv6 hala çok düşük seviyelerde kullanılıyor. İnternette kopma,baglanamama gibi sorunlar yaşama durumum nedir?
Var tabi ilk başta TurkNet tanımlama yapmalı, yoksa modem ayarını yapınca ipv6 gelmez
Yukarda yazdığım kişiler 1/1000 ihtimalde olsa vardı. Ama forumda da olan bir çok kullanıcı sosyal medya uygulamalarına erişimde sıkıntı yaşıyordu.
Bende ipv6 nin ilk kullanıcılarındanım. Uzun süre sorunsuz kullandım. Yaklaşık 6 aydır da modem arayüzünden kapalı durumda. Son zamanlarda farklı sorunlar ortaya çıktı ise bilmiyorum
İpv6 yı kullanmayın şuan ve bana göre hero dsl biraz fazla gibi geldi bu altyapı için zararı yok ama yine de pahalı olduğu için ben almazdım hayırlı olsun
İnternet bağlantısı ile ilgili kişi memnun ise bence yeterli. Ben tekrar tekrar modem almamak için fritzbox aldım. İleride 35b gelirse direkt geçerim. Ipv6 da keza bir menüye girip enable dedim çalıştı. İhtiyaç dahilinde alınabilir yine de. Her modemin aynı marka olsa da artıları ve eksileri var. Kimisi oyun düşkünü çıkar 1 MS lagdan düşürmeye çalışır kimisi sadece Facebook Twitter gezer umursamaz.
Şöyle söyleyeyim. Tp link in alt modellerini kullandım. Tp link kötü markadır diyemem,kimse de diyemez. Mesela Asus tan memnundum aslında ama Adsl+ vardı, e-wan üzerinden fiber desteği de vardı ama Vdsl teknolojisi yoktu. İlk başlarda Zyxel T50b düşünmüştüm eğer TurkNet in stoklarında düşündüğüm an olsaydı onu alacaktım.Sonra Tenda v12 yi gördüm ama aklımda tplink vr serileri, keenetic modelleri vardı ama fuyat yüksekti cesaret edemedim. Gerek Kullanıcı yorumlarında gerekse tanıdığım uzman arkadaşlarım Keenetic dediler hep. Ben de bi cesaretle aldım. Bu arada daha dün kullanmaya başladım. Çok fazla inceleme şansım olmadı. Ben TurkNet in Yapa sistemindeyim. Bağlar bağlamaz vdsl ile tanıştım ama Keeneticte olsa harika hızlar bekleyemem şu an için çünkü 1.100 metreden fazla mesafem var. 20-25 mbit arasi stabil gibi. Ha saha dolabım değişirse mesafe 200-250 mt civarı olursa o zaman daha iyi görürüz bakalım
Modem Tabiki de önemli ama altyapı neyse hız odur keşke herkes yüksek hız alsa gigafiber kullanıyorum T50B modem verildi kullanıyorum telefon TV vb gibi cihazlar gigabit desteklemedikce bu hızı sadece kablo ile alıyorum inşallah wi-fi olarak da bu gigabit hızlara çıkarız