Yeni̇ haber tr'nin %90 fi̇ber olmasi?

Bu haberin olma ihtimaline ne diyosunuz 2021 in sonuna kadar ülkenin %90 ı fiber olacakmış. Bana sorarsanız olamaz bence SİVAS’ın en merkezi yerinde oturuyorum hala bakır kablo var şimdiye kadar gelmeyen fiber 7 ayda gelir mi bilmem? DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

malum seçim yaklaşıyor 2021 sonuna kadar %90 olacakken 2023 te %100 diyorlar %10 neden 2 senede oluyorda 7 ay içerisinde nasıl %90 tamamlıyorlar anlamadım :smiley:

1 Beğeni

Benim alt sokaktan geçiyor ancak bende merak ediyorum evimin önünden yaklaşık olarak ne zaman geçebileceğini. Yıllardır aynı durumda sokaklar. İmkansız görünmüyor gerçekten kafalarına koyduysalar olur. Çünkü mahallelerin neredeyse hepsinden fiber geçtiğini düşünüyorum. 2 yılda ekiplerin yoğun çalışmasına bağlı olarak bunu başarabilmeleri gerekir

sakın umutlanmayın bence DELİ olursunuz…

1 Beğeni

FTTH : ev ( home )

FTTB : bina ( building )

FTTC : köşe başı ( corner ) dolap

FTTN : bağlantı noktası ( node ) yani santral binası.

FTTN ve FTTC’den bahsediliyor bu haberde.

FTTH ve FTTB olmadığı sürece pek bir anlamı yok.

Özellikle FTTH yaygınlaşmadıkça bu altyapı sorunlarımız hiç düzelmeyecek.

5 Beğeni

Merhabalar, doğruluk payını bilmem ama umarım Fiber teknolojisi kısa süre içerisinde ülkemizde yaygınlaşır . Bende bir internet kullanıcısı olduğum için tek temennim bu yönde :rocket:

FTTB veya FTTH imkansız FTTC olarak şu sıralar yaygınlaşmaya başlayan yeni tip saha dolaplarından bahsediyorlar büyük ihtimalle saha dolabına kadar fiber dolaptan eve bakır kablo şeklinde ulaştırılıyor bunu kastediyorlarsa yapılabilir bir şey en azından 100 mbps VDSL kullanır insanlar ama insanları fiber diye kandırmamalılar bu bildiğin VDSL

bizim köye VDSL geldi bunlar fiberden saymasınlar :slight_smile: :smiley:

Bugün sokağının hemen dönüşündeki bir binaya (35metre uzaklık) sokaktaki TT yazılı kapaktan 15 metre civarı ince bir kanal acarlarken gördüm. Hemen sordum nedir bu diye fiber kablo çekiyoruz dediler şaşırdım. Zira bulunduğum civarda 45 senelik evlerin duvarlarından geçen kablolardan VDSL hizmet alıyoruz. Çalışanlardan biri dediki başvuru yapın. Böyle bir durum var mı? Hali hazırda TurkNet abonesiyken yinede alt yapı talebinde bulunabilir miyim?

Oturduğunuz binadakiler ile imza topladıktan sonra bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ne dilekçenizi bırakabilirsiniz.Binanızın Fiber uygunluğu vb. şeyler kontrol edildikten sonra geri dönüş sağlanacaktır.

Normalde hizmet aldığımız saha dolaplarina kadar fiber kablo , saha dolaplarından sonra 45 yıllık bakir kablolar geliyor evlere.

Bina müstakil 3 katlı , aile apartmanı diyebiliriz. Zira ben 2. Kat babamlar ise 1. Katta. Muhtemelen tek abonelik olur binamızda. Bilmem sorun olur mu?

Bu durumda FTTH/FTTB getirilme ihtimali zor ama genede şansınızı deneyin isterseniz.

Teşekkür arkadaşlar. Bı deneyelim bakalım.

1 Beğeni

2 kat üstteki komşum vdsl 35mbps kullanıyor, ben santrale uzakmışım bana olmuyormuş. Fiber mi? Anlatsınlar dinliyorum

1 Beğeni

Ama öyle demeyin köyün santraline fiber geldiyse? :thinking::hugs:

3 Beğeni

Köye vdsl gelmiş daha ne istiyorsun.
Şehrin göbeğinde adsl kullananlar var hala.
TR şartlarında sen iyi durumdasın yine.

2 Beğeni

Fiber dolap gelse nolacak :smiley: Bağlantı yapmalarını bekliyorum. Benim de uzun süreç başladı galiba :smiley: @onurelma 11 gündür interneti yok.

Bakırın fiyatı artmasa fiber yaygınlaşmayacakmış bile :smiley:

2 Beğeni