Merhaba, bugün gigafiber bağlattım. Yetkili işlerini hallettikten sonra speedtesten hız testi yaptı ve 250mb hız aldı. Ben de zaten kablosuz bağlantıda bu kadar bekliyordum. Yetkililer ayrıldıktan sonra admin panelinden internetin ismini ve şifresini değiştirdim. IPV4 ve IPV6’yı aktif ettim. bundan sonra internet hızı 100mb’ye düştü. ben de IPV4 ve IPV6’yı kapattım ama hızda bir değişiklik olmadı. Bunu sebeni ne olabilir? Şİmdiden teşekkürler.
2.4 5.0 ghz bağlantı ortak ise ayar değiştirince bağlantınız 2.4 e düşmüş olabilir…ilk işiniz 2.4 ile 5.0 ghz bağlantıyı ayırmak olsun…farklı bi isim verin ve cihazınız destekliyorsa 5 üzerinden bağlanın
Merhaba ont ile router arasındaki modülasyon 100mbps olmuş ethernet kablosunu çıkarıp takın iki taraftan da ve kabloların oynamamasına dikkat edin
sorun galiba benim pc’deymiş. telefonumda tekrardan 250mb gördüm fakat pc 100’ü geçmiyordu. ilk başta arkadaşın önerisi üzerine 2.4ghzyi kapattım. sonrasında pc 180-200 görmeye başladı. fakat bu sefer de annemin telefonu wifiyi görmemeye başladı :(( mecbur tekrardan aktif ettim.