Selamın aleyküm, arkadaşlar memlekette (Giresun/Şebinkarahisar) yeni ev yaptık da evde hat yok. Bu hattı eve nasıl çekebiliriz internet için? Telefon direği var evin yakınında oradan kendimiz çekebilir miyiz yoksa illa TT gibi kurumlara dilekçe falan mı yazmamız gerekiyor? Evin bulunduğu konum köy olduğu için belediye de hizmet vermiyor öyle. Bu hat işini nasıl yapabiliriz bilgisi olan var mı? Bazı yerde Türk Telekom abonelik başlatıldığında hattı eve çekiyorlar dediler fakat Türk Telekom gibi bir ISS’nin abonesi olmak istemiyorum. İstanbul’da kullandığım aktif Türk Net aboneliğini ailecek memlekete gittiğimizde oraya taşımak asıl amacım.
Binanım iç alt yapısını siz çekeceksiniz fakat santralden binaya Türk telekom’a dilekçe ile bildirmeniz gerekecek.
Dilekçe verip bulunduğunuz direkten evinize port açtırmanız gerek. Ondan sonraki işlem eve kadar cat 6 veya dış hat kablosu çekmek. Bazı yerlerde direkten eve kadar TT çekiyor.
İç hat mesele değil o hazır zaten. Ev yapılırken ustalar rj45 çıkışlı soket koyup kabloları ev girişine kadar çekti ankastre tarzında. Sadece direkten gelen kablo oraya bağlanacak bir de soketi değiştiricem. Peki dilekçe işlemi nasıl yapılacak? İnternet üzerinden oluyor mu? Şebinkarahisar’da TT’ye ait hiç bir yer yok .
TT gelirse eve kadar çekebilir kabloyu direk yakında baya. Bu işlem için ücret alıyorlar mı?
TT ücret almaz. TT müşteri hizmetlerini arayarak talepte bulunabilirsiniz veya TurkNet müşteri hizmetlerinden talepte bulunup TT ekibi ile irtibat halinde olabilirler.
Bilgilendirme için teşekkür ederim
Adres üzerinden kontrol edebilir misin, civarda bulunan evlerden birinde var mı? Varsa oradaki tampondan direkt sana bağlantı olabilir, yakında ev varsa onun adresiyle bir sorgulama yap bakalım sonuç alabilecek misin?
Ben yeni ev için twitterdan türk telekoma yazdım ev telefonu bağlatmak istiyorum diye altyapınız yok dedi direk var dedim sonra altyapıyı güncelledi bağlatabilirsiniz dedi sonra bende talep oluşturdum ev telefonu için taahütsüz oaket istedim verdiler 3 gün içinde geldi direkten eve kadar kablo çekti adsl olarak başladı sonra TurkNet 'e başvurdum direk geçiş olduğu için 3 gün içinde açıldı sonrada vdsl geçiş talep ettim şuan vdsl kullanıyorum. türktelekoma da 26 tl ödedim @mehmetyagmur
konuyu hortlattım. köydeki başka evlerde bağlantı var. sorgulayınca çıkıyor
Merhabalar, yerel sağlayıcı bölge müdürlüğü ile görüşme sağlayabilirsiniz. Yerel sağlayıcı altyapı getirdiğinde ise bizden hizmet alabilirsiniz