Yeni çekilen fiber kablolar ne zaman aktif olur

İzmir Buca atatürk mahallesi 204/3 ve 204/4 e 3 gün önce bina üzerinden çekilen fiber kablolar ne zaman aktif olur. Daha önce kabloların çekilmesinden sonra aktif olma süresini belirtebilecek arkadaşlar var mı?

OFDK dağıtım kutusu Gigafiber kutusu konuldumu apartmana onları koydularsa tamamen şans kimisinde 2 hafta kimisinde 2 ay kimisinde 7 gün sürüyor ben 27 nisandan beri bekliyorum aktif olmadı hala.

19 ve 20 mayısta mahalledeki bina üzerinden kablolamayı bitirdiler. Her bina için bir kablo apartman girişine boş bir şekilde bırakıldı. Daha kutu vesaire başka bir şey takılmadı maalesef…

o kutunun takılmasını bekleyeceksin hocam ondan sonrada sinyalin gelmesini bekleme kalıyor sürekli müptezel gibi sabah akşam sorgulama yapıyorum bende gelen giden yok daha :smiley:

1 Beğeni

10 haziran da eski operatörle sözleşme bitiyordu. 2 yıllık sözleşeme imzalamak istemedim. süperonline ve ttnet ile görüştüm. başvurunuzu alalım altyapı yapalım dediler başvuruyu yaptım. günlerce bekledim cevap yok. ben aradığımda 2 ay ile 24 ay arasında dönülür size dediler. Dedim fiber işi yattı. vdsl 50mbit le devam kararı almıştım ki… bir kaç gün önce baktım binaları dele dele bizim binaya geldiler. Ne yapıyorsunuz dediğimde binalara TurkNet fiber kablosu çekiyoruz dediler… sağımda solumda karşımdaki binada varken bizde yokken tam fiberden umudu kesmişken TurkNet umutları yeşertti. Fakat insan heyecan yapıyor bu sefer de ne zaman gelirler ne zaman çalışır diye araştırıyoruz. şu anda her şekilde TurkNet e interneti taşıyıp beklemekten başka çare yok.

1 Beğeni

Aynen hocam işin en sıkıcı kısmı zaten beklemek benimde eski operatörle sözleşmem 1 haziranda bitiyor 26 mayısa kadar sinyal gelmezse mecbur TurkNet’e Churn geçiş yapıp öyle gigafiberin aktif olmasını bekleyeceğiz bu bekleme işi cidden sıkıcı ama yapacak bir şey yok inşallah en kısa sürede ikimizinde gigafiber hizmeti aktif olur :grinning:

1 Beğeni

Sözleşmenin bitecek olmasından dolayı Türknetten internet için başvuru yaptım. Direkteki ankastre kutusu arızalı çıktı. O kutudan halihazırda 50 mbit vdslimi kullanıyordum. Neyseki yeni abonelik için başvuru yaptığım için türk telekom ekibi geldiğinde beni aradı. Durumu anlattım karşılıklı konuşmadan sonra ben halledicem abi dedi kapattı. Eve geldiğimde mahallenin diğer ucundan başka bir direkteki kutudan yeni kablo çekmiş ve bina içinde uçları belirleyerek notu yazmış gitmiş. 4 gündür tüknet vdsl kullanıyorum. Eski hattım en fazla 57.5 destekliyordu. Şimdi çekilen hat 76 mbit destekliyor ve kullanıyorum. Bugünde TurkNet ekipleri geldi. Dışarıda boşta sarkan gigafiber kablolarını bina içlerine geçirdiler. Galiba kutular gelecek. Bayadır hareket yoktu. Tekrar umutları yeşerttiler :slight_smile: Nasip olursa vdsl de fazla kalamayacagız. Tamda düzelmişti :slight_smile:

1 Beğeni

Şansıma da her gün işten geliyorum gözüm bina kapısında kablo da işlem var mı gelişme var mı? Mahalledeki kabloları izliyorum, yapılan bişey var mı diye yok. Resmen binaları gözleyen mahallenin meczubu oldum. İzindeyken kablolar geldi. Yine izinli günde bina içine kablolar geçti. Ben bir şey anladım ki ben yokken gelişmede yok. Ne zaman evdeyim TurkNet mahallede… kafaya koydum arkadaş 1 hafta 10 gün kadar yıllık izin alacam… sırf erkenden bitsin iş mahalleli de rahatlasın bende… valla kapıları kabloları gözlemekten adımız çıkacak… :slight_smile:

Valla hocam bende TurkNet müşterisiyim bende çok online oyun oynayan birisiyim normal kullanıcı olsam fazla etkilemez ama internet yalpalandığı için oyunlarda Paket loss yapıyor ve oyundan düşürüyorum yada 10-15 sn oyun donup açılıyor. Gigafiber gelse bizde kurtulsak şu VDSL den Bende evde değilken bütün her şeyi ekipler gelip halletmiş 27 nisandan beri benimde gözlerim yollarda gigafiber aktif olsada geçsek diye ama malesef ne gelen var ne giden inşallah gelir en kısa zamanda bekleyiş sona erer.